Heyhey!

Ik ben al een tijde terug van mijn vakantie naar Zuid-Europa.  Samen met mijn vriend heb ik een roadtrip gemaakt waarin we 4 landen bezochten. Vandaag ga ik enkele tips met jullie delen over onze eerste stop: namelijk Versailles (bij Parijs). Als je in de auto stopt ben je er al in een uur of 5/6, dus het is ook een leuke bestemming voor een weekendje weg. 🙂

#1: De licht-en vuurwerkshow in de paleistuinen

Een van de hoogtepunten van de vakantie vond ik deze supervette show. Elk jaar zijn er in de zomer verschillende avonden waarop je de tuinen van het Paleis van Versailles in de avond kan bekijken. De fonteinen zijn dan allemaal aan en voorzien van licht (en soms geluid). De avond sluit af met een grote vuurwerkshow. Tickets zijn niet zo duur (22 euro de man), maar moeten wel ruim op tijd gekocht worden. Wij vonden het echt ontzettend leuk, omdat de tuinen in de avond bijna een soort sprookjesachtige sfeer hebben. Het is bijna niet te doen om op een avond alle fonteinen te bekijken, maar zorg ervoor dat je de mega fontein met Neptunus niet mist!

Tuin 2.JPG

Zeus.JPG

#2: Bezoek de kathedraal van Versailles

Vlakbij het paleis is een mooie kathedraal te vinden. Terwijl je door de gezellige straten van het centrum loopt kom je vrij onverwacht op een groot plein terecht waar de kathedraal voor je opdoemt. Meer informatie over openingstijden en diensten vind je hier. Wij hebben de kathedraal alleen van buiten gekeken, maar ik heb horen zeggen dat de binnenkant ook de moeite waard is.

Mooi gebouw.JPG

#3 Eet een crêpe bij een van de lokale crêperieën 

Een crêpe is een erg dunne pannenkoek en een typisch Frans gerecht. Er zijn zowel zoete als hartige crêpes (galettes) te vinden. Mijn favoriet was een crêpe met gerookte zalm, blokjes aardappel en zure room bij Le Carré aux Crepes. Wij zaten na 1,5 goedgevulde crêpe per persoon redelijk vol, je kan het dus ook prima als avondmaaltijd eten.

#4 Bezoek het domein van Marie Antoinette (Le Hameau de la Reine). 

Hoewel het paleis vaak als hoogtepunt van een bezoek aan het kasteeldomein wordt genoemd vind ik dat je Le Hameau de la Reine zeker niet over mag slaan. Dit dorp is namelijk speciaal aangelegd voor Marie Antoinette, waar ze boerinnetje en melkmeisje kon spelen (inclusief geparfumeerde schapen). Het domein is vaak lekker rustig en de gebouwen zijn echt prachtig om te zien. Trek wel goede wandelschoenen aan, want het park is behoorlijk groot.

Dorp Marie A - vuurtorenhuisje.JPG

CCO_1935.JPG

#5 Eet bij een van de vele restaurantjes aan de Rue de Satory.

Aan de Rue de Satory vind je allerlei restaurants en lunchrooms, variërend van erg gezond (positive café), tot klassiek Frans en Italiaans. Wij aten bij via Veneto, een Italiaans restaurant. Frits at hier een pizza en ik had een risotto met gegrilde garnalen en amandelen (erg lekker!!). De prijzen waren hier ondanks de goede locatie ook nog hartstikke prima dus laat je daar ook niet door tegenhouden. 🙂

Avondeten dag 2 (3).JPG

#6 Bestel een traditionele uiensoep bij La Flottille

Achter de paleistuinen ligt aan de kasteelvijver het terras van La Flottille.  Wij hebben hier tijdens ons bezoek aan het domein van Versailles geluncht en dat was goed bevallen. Het is heerlijk om door te tuinen te wandelen, maar vanwege de hitte vonden we het toch wel lekker om even ergens wat te gaan drinken en een beetje in de schaduw te chillen.

Mensen die mij al langer volgen weten dat ik een grote fan ben van een traditionele uiensoep en de soep die ik bij La Flottille bestelde is voor mijn strenge uiensoeptest geslaagd. 🙂

Lunch in Versailles.JPG

Dit waren de tips voor leuke activiteiten, ik hoop dat jullie enthousiast heb kunnen maken voor een bezoekje aan Versailles. Kleine tip omtrent parkeren: rechts van de hoofdingang kan je erg goedkoop parkeren (ik dacht 6 euro voor een hele dag) vlakbij het domein van Marie Antoinette, hiervoor volg je de straat Boulevard de La Reine, dan kom je bij een hek met bewakers waar je 6 euro betaalt, vervolgens mag je je auto de hele dag binnen de poorten van het kasteeldomein parkeren. Daarnaast hadden wij onze auto ook een keer op Place des Armes geparkeerd (best duur), maar in de avond waren de slagbomen gewoon open en kon iedereen gratis van het terrein afrijden.

Nieuwsgierig naar meer reisverhalen? Kijk dan ook eens naar mijn posts over Krakau, Rome, Brugge en Sint Petersburg.

Liefs, Kelly

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s