Hallo!

Vandaag heb ik weer een tip voor de Leidenaren onder ons. Met dit lekkere weer ben ik op zoek naar leuke nieuwe lunchplekken en Roos is vanaf nu present in mijn favorietenlijstje. Vanochtend heb ik mijn afstuderen aangevraagd voor Criminologie en dat vond ik een goede reden om lekker in de stad te gaan lunchen. 🙂

Merel en ik liepen iets voor 12.00 (zonder reservering) binnen en we konden dus nog net van de ontbijtkaart bestellen. De lunchkaart was intussen ook al beschikbaar, dus we hadden ruime keuze. Alles op de menukaart klonk goed, maar omdat we steeds de bediening langs zagen lopen met borden gevuld met roerei besloten we daar voor te kiezen. Ik ging voor ‘Roerei Feta’ (€8,50) en Merel voor ‘Roerei gerookte zalm’ (€9,25). Beide gerechtjes werden ook nog geserveerd met avocado.

19e3f7e6-857a-477f-88e6-d400ae46b29e.jpg

Man, man, man we hadden de goede keuze gemaakt. Het roerei was perfect gegaard en alle ingrediënten samen zorgden voor een heerlijke smaakcombinatie. Erbij dronken we verse sapjes, thee en matcha-kokos koffie, dus wat betreft drankjes zat het ook wel goed.

9a3b487b-3332-4506-b6ae-c51b07fbc991.jpg

Op de kaart zag ik ook nog wentelteefjes en smoothiebowls staan dus de kans is groot dat jullie binnenkort nog een update krijgen over dit leuke restaurantje. Je kan ROOS vinden op de Botermarkt 12 in Leiden (lekker in het centrum dus) en al om 8 uur ’s ochtends kan je terecht voor je ontbijtje. Het enige minpuntje wat ik had was dat onze zitplek redelijk rumoerig was (langs de keuken) en dat het erg lang duurde voordat we de kaart kregen. De heerlijke roereitjes maakten dit echter meer dan goed.

Wat is jouw favoriete lunchplek in Leiden?

Liefs, Kelly

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s