Hallo!

Na een korte blogpauze heb ik vandaag weer een lekker receptje voor jullie. Nu de zomerperiode zo’n beetje is aangebroken eet ik graag wat lichtere gerechtjes. Deze parelcouscoussalade is dan ook een van mijn favorieten. Dit gerechtje is gezond, smaakvol en door de vele ingrediënten ook vullend. Lees je mee?

parelcouscous

Je hebt nodig voor 2 personen: 1 avocado – 1/2 zakje parelcouscous – handje walnoten – 5 groene asperges – 1/2 courgette – handje tomaatjes – 1/2 bakje fetablokjes in olie (ik had met zongedroogde tomaatjessmaak)

Stap 1: Was de courgette en de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af (het een beetje houtachtige, minder lekkere deel). Schaaf de courgette met een kaasschaaf in plakken.

Stap 2: Grill de courgette en de asperges kort met wat olie in een grillpan (als je geen grillpan hebt kan je ze ook even in de oven doen). Kook in tussen tijd de parelcouscous volgens de verpakking (de kooktijd varieert per merk).

Stap 3: Snijd de tomaatjes doormidden en de avocado in stukjes. Meng alle ingrediënten door de parelcouscous en roer er vervolgens nog een eetlepel olie van de fetablokjes doorheen.

Smakelijk!

p.s. je kan de walnoten kort even aanbakken in een pan zonder olie om ze krokant te maken.

p.p.s. ik vind het zelf lekker om wat vijgenazijn (van Oil en Vinegar) door mijn parelcouscous te roeren.

Liefs, Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s