Hoi leuke lezer!

Afgelopen week was mijn schoonmoeder jarig en ging ik met haar en mijn vriend uiteten bij de Truffelaer in Veldhoven. Ik was hier nog nooit geweest, maar staat voortaan op mijn favorietenlijstje in Veldhoven. Het restaurant heeft een vrije simpele, maar wel chique uitstraling en we werden gastvrij ontvangen.

Na even getwijfeld te hebben tussen het eten van de kaart en een verrassingsdiner (3 gangen voor €33,-) besloot ik toch van de kaart te bestellen. Als voorgerechtje at ik de pompoenravioli met salieboter en gegrilde groene asperges.

de Truffelaer Veldhoven gerecht 1.jpg

Echt een intens lekker voorgerecht. De asperges waren perfect bereid, de ravioli goed gevuld en de salieboter verbond alle ingrediënten perfect met elkaar. Mijn vriend had een goedgevuld bord carpaccio met truffelmayonaise en mijn schoonmoeder had gekozen voor het verrassingsmenu.

verjaardag fransje 2

Als hoofdgerecht besloot ik een visgerecht te kiezen, namelijk gegrilde zeetong met romige truffel saus, courgette taart, portobello en tomaat. De Zeetong had een mooie garing en het courgettetaartje vond ik een erg leuke toevoeging. Al met al een erg goed gelukt gerechtje. Mijn vriend koos voor een gesneden runderhaas met truffeljus en was hier ook zeer tevreden over. Het gerechtje van het verrassingsmenu was ook runderhaas, maar hier zat onder andere ook nog een witte asperge bij.

verjaardag fransje.jpg

Frits en ik zaten goed vol en besloten geen dessert meer te nemen. Bij het verrassingsmenu zat wel nog een dessert (waar we wat van mee proefden). Ook weer een lekker gerechtje met onder andere een chocolademousse en een bolletje basilicum-ijs.

Het enige waar ik zelf wat minder over te spreken ben was de grote hoeveelheid ganzenlever op de kaart. Dit door dwangvoeding verkregen product hoort naar mijn mening anno 2019 niet meer op de kaart te staan. Als de Truffelaer dit omstreden product uit het menu zou halen zou ik ze een 10+ geven.

Verder heb ik op zowel het menu als de bediening niks aan te merken en hebben we een heerlijke avond gehad.

Liefs, Kelly

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s