Hallo leuke lezer,

Afgelopen week heb ik met mijn vriend een paar dagen in Zaandam doorgebracht. De tweede avond aten we bij Kyra’s Taverne, een Grieks restaurant met een all you can eat concept. Normaal gesproken ben ik niet zo van de all you can eat (vanwege een vaak slechtere kwaliteit), maar Kyra’s was echt top! Lees je mee?

We liepen Kyra’s zonder reservering om 17.00 binnen en mochten zelf een tafeltje uitzoeken. Toen was het ook nog erg rustig, maar ’s avonds zat het gezellig vol. Het concept is als volgt: voor €22,50 mag je de hele avond onbeperkt gerechtjes bestellen van de menukaart. We kregen al snel een mandje warm pitabrood met tzatziki op tafel, waarna we onze eerste gang konden kiezen uit de uitgebreide kaart.

37df0fe5-89d4-454a-b704-b93d3b8635a5.jpg

Onze favorieten waren uiteindelijk een courgetteburgertje, spanakopita (gevuld bladerdeeg), gevulde aubergine, moussaka, feta uit de oven en een gegrilde zalmspies. Man, man, man, deze gerechtjes zou ik tot in de oneindigheid kunnen bestellen. De gerechtjes waren authentiek, smaakvol en precies de juiste grootte om er voldoende van te kunnen genieten maar ook niet meteen vol te zitten.

Het enige puntje van kritiek wat ik kon vinden gaat over de opmaak van de bordjes. Bij bijna elk gerechtje wordt sla, komkommer en/of tomaat geserveerd. Een beetje jammer, omdat dit meestal toch niet opgegeten wordt. Ik ga niet 3 rauwe tomaten eten op een avond. Als de variatie in garnituren nog wat zou worden uitgebreid zou ik nog gelukkiger zijn, maar verder was alles helemaal top.

Ik ga 100% zeker nog een keer terug naar dit ontzettend leuke restaurantje. Het personeel is vriendelijk, het eten geweldig en de passie straalt van het restaurant af. Daarnaast is de prijs-kwaliteitsverhouding ook nog eens top.

Ga jij graag naar de Griek?

Liefs, Kelly

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s