Heey!

Ik was even wat minder actief, maar nu weer terug van weggeweest. 🙂 Vandaag heb ik een variatie op een recept van Sanne Vloet voor jullie. Dit gerechtje is echt ontzettend simpel, je schuift namelijk alles op een bakplaat in de oven en dan heb je er geen omkijken meer naar. Top toch?

Je hebt nodig (1 persoon): zoete aardappelfrietjes (ik haal ze altijd kant en klaar uit het versschap) – 1/2 courgette (in gegrilde plakjes) – 1 zalmmoot – 1 theelepel mosterd – 1 handje feta (liefst op olie) – 1 limoen of citroen – peper & zout – 1 handje spinazie

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Bekleed een bakplaat of rooster met bakpapier en leg hierop de zoete aardappelfrietjes en de courgettelinten, sprenkel er wat van de olijfolie uit het potje van de feta overheen + wat peper en zout en zet dit voor 10 minuten in de oven.

Stap 3: Intussen maak je de zalm. Snijd de moot bíjna doormidden en vouw hem dan open, je hebt nu een soort vierkant. Besmeer de zalm met de mosterd en beleg met spinazie, feta en limoen of citroen. Je kan hem nu dichtvouwen, maar ik vind dat altijd nogal een geknoei dus ik laat hem open.

Stap 4: Bestrooi de zalm met peper en zout en leg hem langs de groenten op de bakplaat. Zet dit vervolgens voor 10-15 minuten in de oven of totdat de zalm gaar is (let op dat hij niet te gaar wordt, dat is niet lekker).

Stap 5: Haal de groenten en zalm uit de oven, voor wat extra smaak kan je nog wat dille of bieslook op de zalm strooien.

Smakelijk! Liefs, Kelly

p.s. Ik vind mijn zalm altijd het lekkerste als de binnenkant zachtroze is.

p.p.s. Als er een witte substantie uit de vis begint te lopen heb je hem te lang gebakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s