Hallo leuke Leidenaren!

Vandaag heb ik een must eat voor jullie, maar let op (!) dit restaurant zit er maar tot eind maart. Paco Ciao is gevestigd in een prachtig pand aan de stationsweg in Leiden en serveert (meestal) gezonde gerechtjes in een gezellige ambiance. Bij binnenkomst ben je even verward, je stapt namelijk een kamer binnen met een soort hemelbed. Volgens de bediening is deze kamer om je even in de war te brengen, een deur verder vind je namelijk het (prachtige) paco ciao.

CCO_9773.JPG

Binnen was het loeidruk, maar gelukkig hadden ze nog een tweepersoonstafeltje vlakbij de oude haard. Ons tafeltje zat knus weggestopt achter een grote plant en we konden mooi het restaurant overzien. We bestelden als eerste een smoothie met bosbes (lekker!) en konden maar moeilijk kiezen tussen alle ontbijt- en lunchgerechtjes. Uiteindelijk besloot ik na lang twijfelen voor toast met avocadomash, 2 gepocheerde eieren, feta en granaatsappelpitjes (€8,50) te gaan. Frits ging voor toast met avocadomash, gegrilde kip, bacon en sla (€9,00).

CCO_9807.JPG

De gerechtjes werden al snel gebracht en zagen er prachtig uit. De smaken waren simpel, maar goed. Ik was vooral enthousiast over de combinatie van avocado en granaatappel. We hebben allebei onze bordjes leeggegeten en besloten daarna nog een lemon merengue pie te delen. Ik zoek al lange tijd naar de perfecte variant van dit taartje en bij Paco Ciao heb ik hem gevonden. Zurig, romig, fris.. aanrader dus! Ik zou daarnaast ook graag nog een keer de buddha bowl met falafel, sabich sandwich met aubergine en cranberry sandwich willen proberen. Waarschijnlijk krijgt deze post dus nog een follow-up.

CCO_9813.JPG

Ik hoop van harte dat Paco Ciao na maart nog langer blijft, want ik heb dit leuke restaurant al in mijn favorietenlijstje opgenomen.

Liefs, Kelly

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s