Hey!

Mijn zusje moet sinds enige tijd gluten- en lactose vrij eten en dat bleek nog best wel een zoektocht. Ik geef dan ook graag het woord aan haar zodat ze de door haar gevonden tips met jullie kan delen. 

Hoi!

In deze blogpost ben ik, het zusje van Kelly, aan het woord. Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Melanie en ik ben 18 jaar oud. De laatste tijd heb ik kennis moeten maken met een gluten- en lactosevrij dieet. Toen kwam ik er ook achter dat het nog best tegenvalt, en dat er helemaal niet zoveel (handige) tips en reviews op internet te vinden zijn als je in eerste instantie zou verwachten! Aangezien mijn zus natuurlijk een foodblog heeft leek dit ons een mooi moment om een paar tips en reviews te delen met betrekking tot glutenvrij en lactosevrij eten. Ik zal in deze blog schrijven over de glutenvrije hoofdgerechten die ik heb geprobeerd (dus niet lactosevrij), maar er komt binnenkort ook nog een blog online met glutenvrije en lactosevrije snacks!

Glutenvrije verse ravioli met spinazie en ricotta van de Albert Heijn

Het eerste product waar ik over wil schrijven is de glutenvrije verse ravioli met spinazie en ricotta van de Albert Heijn (deze is dus NIET lactosevrij). De ravioli kost bij ons in de Albert Heijn €3,99. Dat is een beetje een tegenvaller als je ziet dat alle andere verse pasta’s maar de helft van dit bedrag kosten. Toch vind ik het heel chill dat de Albert Heijn ook een glutenvrije verse pasta in het assortiment heeft, dus mij hoor je niet klagen! Wij hebben de rest lekker budgetproof gehouden en gekozen om de saus te maken van tomatenblokjes en gegrilde courgette.

Ik zou deze pasta een 7,0 geven. Het is een lekkere pasta, maar ze zouden iets meer vulling mogen hebben en de vulling was een beetje aan de droge kant. Alles bij elkaar was dit zeker geen slecht product en we hebben lekker gegeten!

Schär glutenvrije pizzabodems

Na een ingewikkeld fastfoodavontuur waarover later nog een post online komt, besloot ik om de glutenvrije pizzabodems van Schär uit te proberen. Deze bodems zijn lactose- en glutenvrij, wat mij natuurlijk gelukkig maakte. In onze Albert Heijn betaal je er €3,99 voor, en dan zitten er 2 (apart verpakte) pizzabodems in. We hebben hem belegd met ons favoriete beleg en afgebakken volgens de instructie. Het rook heerlijk in de keuken!

Toen we aanvielen op de pizzapunten kwamen we wel tot één ietwat vervelende ontdekking: de bodem was zo glad en niet-plakkerig dat het beleg er direct af schoof. Dit zorgde voor een paar verbrande vingers, maar als echte bikkels aten we natuurlijk gewoon door. De bodem was wederom broodachtig en vullend, zoals de bodems van Domino’s. Ze waren echter wel een stuk goedkoper dan een afhaalpizza en we kunnen de bodem het broodachtige wel vergeven. Het is namelijk een hele goede lactose- en glutenvrije vervanger van de normale pizza! Ik geef deze pizzabodems een 8,0.

Glutenvrije pannenkoekenbeslag Albert Heijn

Dan zijn we nu aangekomen bij het laatste (dit keer niet Italiaanse) hoofdgerecht in deze review! Het gaat om de glutenvrije pannenkoekenmix van Albert Heijn Glutenvrij. Het is de bedoeling dat je zelf ei, melk en margarine toevoegt. Wij hebben gekozen voor lactosevrije Alpro margarine en lactosevrije melk. We hebben ontzettend genoten van de pannenkoeken en ik geef ze een dikke 9,0. Wij kozen ervoor om lekkere spekpannekoeken te bakken. Onze baksels zijn in de foto te zien.

De pannenkoekenmix kost €1,69 en daar kan je ongeveer 12 pannenkoeken mee maken. Vergeet niet tijdens het bakken af en toe door het beslag te roeren, want anders zakt het meel weer naar de bodem.

glutenvrije pannenkoek

De Dr. Oetker glutenvrije pizza verdient het ook om nog genoemd te worden, hij is namelijk nergens te vinden, maar hij is er wel. Soort van, dan. We hebben maar liefst vijf verschillende Albert Heijns bezocht, maar nergens hadden ze hem in het assortiment. Hij pronkt echter wel nog steeds op de site van de Appie. We hebben zelfs nog even naar de Jumbo gebeld, maar ook daar hadden ze hem niet. Laat in de comments weten of jij hem wel hebt kunnen opsporen!

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze review! Ik ben me er erg van bewust dat dit niet de meest gezonde maaltijden zijn en dat menig kleuters hier dolgelukkig van zouden worden, maar ik denk dat we stiekem allemaal wel vrolijk worden van een lekkere pizza of een heerlijke spekpannenkoek, toch?

Veel liefs,

Melanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s