Hallo!

Enige tijd geleden ben ik naar Brugge geweest, maar ik was helemaal vergeten om nog een post te schrijven over de leuke activiteiten die je daar kan ondernemen. Beter laat dan nooit, dus ik heb vijf leuke plekken in Brugge voor je op een rijtje gezet. Ben je benieuwd waar je lekker kan eten in Brugge? Kijk dan hier even.

1. Brouwerij de Halve Maan bezoeken

Als je Brugge zegt, zeg je ook bier. In de brouwerij van de Halve Maan wordt in het hart van de stad de Brugse Zot gebrouwen. Een rondleiding is erg interessant en het zicht over Brugge is ook erg mooi vanaf de bovenkant van de brouwerij. Naderhand krijg je een Brugs Zotje in het aangelegen restaurant. Een rondleiding kost 10 euro en duurt 45 minuten.

37746610_1625928120849831_1307930585171230720_n.jpg

*Het uitzicht vanaf de brouwerij

2. Een boottocht maken over de reien

Een van de vele dingen die Brugge zo uniek maken zijn de grachten (reien) die door Brugge stromen. Een rondvaart brengt je in korte tijd langs alle hoogtepunten van Brugge en laat je een hele andere kant van de stad zien.

CCO_7697

Let wel op: op warmere dagen zijn de rijen voor de vaartochten best lang, plan dus voldoende tijd in voor deze activiteit.

3. De plastic walvis bekijken

In Brugge kan je een gigantische walvis vinden die wel 10 meter boven het wateroppervlak uitsteekt. Hij is bedacht door het Amerikaanse StudioKCA, als protest tegen de steeds groeiende, drijvende vuilnisbelt. De walvis is gemaakt van 5 ton plastic afval, wat uit de Grote en Atlantische Oceaan is gevist.

CCO_7560.JPG

Je kan deze walvis vinden aan de Spinolarei, vlakbij het standbeeld van Jan van Eyck (het kan zijn dat het een tijdelijke tentoonstelling is, ik kan niet vinden of hij er nog staat).

4. Een biertje drinken in het Duvelorium 

Aan de grote markt van Brugge kan je het Duvelorium vinden, het is het café van Duvel en elke dag open van 11.00 tot 18.00. Het balkon heeft een prachtig uitzicht over de Grote Markt, maar binnen is het ook goed vertoeven door de mooie gekleurde glazen platen waar het zonlicht door heen schittert.

CCO_7888.JPG

5. Een Brugse wafel eten

Je kan naar mijn mening niet in Brugge verblijven zonder een wafel te hebben gegeten. Als je van de Grote Markt naar de Burg loopt kom je verschillende tentjes tegen en je kan vervolgens de wafel opeten met zicht op het mooie stadhuis. Wij probeerden een wafel met aardbei en chocolade en een met warme kersen en de variant met aardbei en chocolade stak er met kop en schouders bovenuit.

CCO_7786.JPGZie jij wat er mis gaat in deze foto? 

Heb je na al deze activiteiten nog tijd over? Bezoek dan ook eens het Begijnhof. Let wel op, de rust op het Begijnhof wordt erg gewaardeerd, dus het is niet de bedoeling dat je hier drukke gesprekken voert.

CCO_8085.JPG

Veel liefs, Kelly

p.s. Zoek je nog een leuk adres om te verblijven? Wij verbleven in Bed en Breakfast Le Flaneur en die plek kunnen we van harte aanbevelen. We betaalden 210 euro voor twee nachten in een kamer met een heerlijk kingsize bed en een prachtige badkuip + luxe ontbijt. De eigenaren zijn erg vriendelijk en hun hondje is echt een schatje.

CCO_7266Het heerlijke ontbijt, inclusief wentelteefjes! ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s