Hey you!

Ik ben sinds het boek Lasagne van Sandra Mahut heb helemaal into lasagnes maken en vandaag heb ik weer een toppertje voor jullie. Hij kan zowel vegetarisch als met ham gegeten worden en smaakt heerlijk. In het boek staat dat dit recept voor 6 personen is, maar als je een beetje een flinke eter bent (zoals ik) is deze hoeveelheid geschikter voor 4 man.

Je hebt nodig: 1 pak lasagnebladen – 2 teentjes knoflook – olijfolie – 1 sjalot – 100 gram rauwe ham (optioneel) – 500 gram kastanjechampignons – 400 gram verse spinazie – 600 ml bechamelsaus (zelfgemaakt of uit een pakje) – 50 gram Parmezaanse kaas – 1 bol mozzarella

Stap 1: Pers de knoflook en snipper de sjalot. Snijd de champignons in vieren. Bak dit samen kort zachtjes aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg indien je deze gebruikt de ham toe en de champignons. Laat alles kleur krijgen en het vervolgens een beetje sudderen.

Stap 2: Kook in een pan de spinazie 5 á 10 minuten en laat het goed uitlekken. Druk er zo veel mogelijk vocht uit en snijd de spinazie fijn. Maak intussen ook de bechamelsaus, als je zelf bechamel wil maken is dit een makkelijke video.

Stap 3: Meng de spinazie door de bechamelsaus heen en verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Giet een beetje olie en wat bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal en bekleed deze vervolgens met de lasagnebladen. Wissel dan de volgende laagjes af: champignons (met ham), lasagnebladen en bechamelsaus met spinazie. Herhaal deze lagen nogmaals en eindig met een laagje bechamelsaus.

Stap 4: Bedek de lasagne met plakjes mozzarella en strooi hier de Parmezaanse kaas overheen. Zet de schaal voor 25 tot 30 minuten in de oven.

42761195_2381892198493326_2374531699624116224_n

Smakelijk!

Zoek je nog meer lasagne-inspiratie? Kijk dan ook eens naar deze lasagne met aubergine en pesto of deze met verschillenden gegrilde groentes.

Liefs, Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s