Hallo!

Afgelopen maand organiseerde ik een diner voor mijn 21ste verjaardag. Een 21 diner is een traditie uit Amerika die is opgenomen in het (onder andere Leidse) studentenleven. Een huisgenootje gaf eerder al een 21diner en dat vond ik zo leuk dat ik het zelf ook graag wilde organiseren. Als thema koos ik ‘no glitter no party’ (ik denk dat zo ongeveer de helft van mijn kledingkast glitters bevat) en samen met mijn ouders en zusje kookte ik vier gangen. Ik heb een heerlijke avond gehad en raad een 21diner aan iedereen aan, hopelijk heb je wat aan mijn tips. 🙂

Tip 1: Denk goed na over wat je wil serveren. 

Beloof me dat je niet een paar willekeurige gerechten uitzoekt die je nooit eerder hebt gemaakt en ze dan voor het eerst gaat koken tijdens je diner. Het is het makkelijkst als het gerechten zijn die je ’s ochtends al kan voorbereiden en die je al vaker hebt gemaakt. Soep en taart zijn bijvoorbeeld ideaal, daar heb je op de avond zelf bijna geen omkijken meer naar.

Het menu had ik als foodblogger al ruim van tevoren bedacht en het bevatte vier gangen.

Gang 1 :   Tomatentaart

IMG_7249

Gang 2 :   Franse uiensoep (iets aangepast) of tomaat-courgettesoep

Gang 3 :  Paddenstoelenrisotto

IMG_7237

Gang 4 : Zelfgemaakte appeltaart met slagroom

De soep had ik ’s middags alvast gemaakt en mijn zusje was zo lief de appeltaarten voor haar rekening te nemen. De tomatentaart was ook al voor een groot deel voorbereid waardoor alleen de risotto nog tijdens het diner gemaakt moest worden. De avond van te voren hadden we al met het hele gezin boodschappen gedaan, waardoor dat op de dag zelf ook niet meer hoefde. Onderschat niet de tijd die je bezig bent met koken haha, waarschijnlijk gaat er ook nog wel ergens wat mis dus plan voldoende tijd in.

Tip 2: Bedenk van tevoren wat je maximale budget is.

Lekker spenden aan je 21 diner gaat heel erg makkelijk (ik spreek uit ervaring). Zet op een rijtje wat je allemaal nodig hebt en verdeel je budget hierover. Denk hierbij aan tafels, stoelen, servies (borden, bestek, glazen), tafelaankleding, ballonnen, je outfit, het eten, uitnodigingen, drank en onvoorziene uitgaven.

Tip 3: Bestel meubilair en serviesgoed op tijd.

Ik had echt het mooiste servies ever gezien op een verhuursite bij mij in de buurt. Helaas ging ik pas een week van tevoren servies reserveren en toen was ik natuurlijk al te laat. Uiteindelijk is dit allemaal prima opgelost, maar in het vervolg zou ik toch iets eerder gaan rondkijken.

Tip 4: Geniet van de avond en laat alles ook een beetje los.

Het is best even schrikken als er opeens een hoop mensen in je huis staan die jij allemaal te eten moet gaan geven. Bedenk wel dat het allemaal mensen zijn die je zelf hebt uitgenodigd en geen onbekende restaurantcritici. Het belangrijkste is dat het een gezellige avond is. Als de bordjes dan niet perfect opgemaakt zijn of er een keer iets omvalt… So be it. Je wordt maar 1 keer 21 en je kijkt liever niet op de avond terug als op het diner waarbij je jezelf in paniek had opgesloten op de wc.

Oh laatste mini-tip nog: plan rond de gangen wat tijd in voor het geval je gasten iets voorbereid hebben. Op mijn diner hadden mijn huisgenootjes een lied geschreven, mijn ouders een speech met foto’s, vrienden van criminologie een speech en een supervet boek en mijn oud huisgenootjes hadden ook een mooi fotoboek gemaakt waar iedereen tijdens het diner nog wat in kon schrijven. Echt ontzettend lief dat iedereen zoveel moeite had gedaan en het is dan ook fijn als er ruim de tijd is om dit soort cadeaus te geven.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips en laat vooral in de comments weten hoe jouw 21 diner was of eruit gaat zien.

Liefs, Kelly

35628731_1693370684109499_6556203565151420416_o

35553420_1693375490775685_2025577589782872064_o.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s