Hallo!

Ben jij inmiddels ook aan het bezwijken onder de hittegolf? Wat een hitte zeg, man, man, man. Gelukkig is mijn woonkamer redelijk koel en ik heb dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om flink wat recepten uit te werken. Deze lasagne komt uit een kookboek wat ik van mijn moeder gekregen heb, genaamd ‘Lasagne’ van Sandra Mahut. Een super chill kookboek met daarin allerlei verrassende en heerlijke lasagnes. Ik maakte deze variant met aubergine, ricotta en pesto. Lees je mee?

SAMSUNG CSC

Je hebt nodig voor een flinke schaal: 12 lasagnebladen – 1 aubergine in plakken van 5 mm dik – olijfolie – 2 tomaten – 4 eetlepels pesto – 600 gram verse spinazie – 2 eetlepels ricotta – 120 gram Parmezaanse kaas – 600 ml bechamelsaus – 200 gram mozzarella – verse basilicum (fijngehakt)

Stap 1: Bestrooi de plakken aubergine met zout en dep na 5 minuten het vocht eraf. Verwarm in een braadpan olijfolie totdat deze goed heet is, grill vervolgens de plakken aubergine kort aan beide zijden totdat ze mooie grillstrepen hebben. Leg de aubergine op keukenpapier om overtollig vet van het grillen te verwijderen.

Stap 2 : Snijd de tomaat in dunne plakken en besmeer de plakken aan beide kanten met 2 eetlepels pesto. Kook de spinazie intussen in een pan met een beetje water gedurende 5 á 10 minuten. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Stap 3 : Verwarm de oven voor op 160 graden. Giet 1 theelepel olijfolie op de bodem van de ovenschaal. Je kan er nu voor kiezen om zelf een bechamelsaus te maken (klik op de link voor een instructievideo, persoonlijk zou ik wel eerder halfvolle melk gebruiken dan volle zoals het recept suggereert) of bechamelsaus te maken met een pakje. Zelfgemaakte is natuurlijk 100 keer lekkerder, dus probeer het eens zou ik zeggen. 😉

Stap 4 : Roer 2 eetlepels pesto, de ricotta, 3 eetlepels Parmezaanse kaas en de helft van de basilicum door de bechamelsaus. Breng licht op smaak met peper en zout. Leg vervolgens 3 lasagnebladen naast elkaar en wissel dan de volgende lagen af: spinazie, lasagnebladen, bechamelsaus met pesto, lasagnebladen, gebakken aubergine, lasagnebladen, tomaten met pesto.

Stap 5 : Eindig met een laagje bechamelsaus en bedek met de plakjes mozzarella. Tot slot bestrooi je de lasagne met de resterende basilicum en parmezaanse kaas. Zet de schaal 25 tot 30 minuten in de oven, als de bovenkant te snel kleurt kan je er kort zilverfolie overheen leggen.

Heb je ook al naar de andere lasagnerecepten gekeken? Kijk ook eens naar deze courgettelasagne met pompoenhummus of deze lasagne met vier groentes. 

Liefs, Kelly

2 gedachten over “Lasagne met aubergine, spinazie & pesto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s