Hallo!

Vandaag deel ik een gezond bakrecept met jullie. Eigenlijk is de term bananenbrood wat misleidend, dit gerechtje lijkt namelijk meer op een cake. Door de bananen is de cake heerlijk zoet en romig, waardoor je in principe geen suiker meer hoeft toe te voegen. Van vriendinnetje Merel kreeg ik voor mijn 21ste verjaardag onder andere een bananenbroodkookboek en een bakmix van dille & kamille en vandaag besloot ik de deze bakmix eens uit te testen. In deze bakmix zit tarwebloem, rietsuiker, bakpoeder, speculaaskruiden en zout.

37580883_1746210645492169_8074945567710511104_n

Je hebt nodig: 1 bakmix van dille en kamille – handje bosvruchten (diepvries is lekker budget) – 110 ml zonnebloemolie – 5 bananen – beetje boter om de bakvorm in te vetten.

Stap 1: Laat de bananen 30 minuten lang in de schil in de oven garen op ongeveer 150 graden. (De schil mag zwart worden).

Stap 2: Laat ze afkoelen en prak ze fijn. Meng goed door met de olie en eieren en voeg dan beetje bij beetje de bakmix toe. Ik gebruikte hiervoor een staafmixer. Het moet uiteindelijk een glad beslag worden zonder klontjes. Op het laatste kan je de vruchtjes door het beslag roeren.

Stap 3: Vet de bakvorm in en giet het beslag in de vorm. Bak de cake in 60 minuten op ongeveer 170/180 graden gaar. Ik dekte de cake het eerste stuk af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet zwart zou worden.

Wat is jouw favoriete bananenbroodrecept?

Liefs, Kelly

p.s. wist je dat je bananenbrood heel makkelijk in kan vriezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s