Hoi vakantievierder,

Ik schaam me een beetje dat ik dit recept nooit eerder met je heb gedeeld. Deze soep is namelijk mijn favoriete zomerse gerechtje en dat zegt wat. Het is eenvoudig te maken, snel klaar en zorgt gegarandeerd voor een smaakexplosie. Klaar voor?

37384973_1743918369054730_3133020415836815360_n

Je hebt nodig voor 4 personen: 1 courgette – olijfolie – 2 runderbouillonblokken – 3 tomaten – 2 uien – 1 teen knoflook – 2 sneeën donker brood – Italiaanse kruiden – 50 gram grana padano – paar blaadjes verse basilicum

Stap 1: Kruis de tomaten in en leg ze een paar minuten in kokend water. Pel het vel er vervolgens af onder de koude kraan. Snipper terwijl de tomaten liggen te weken in het warme water alvast de ui en bak deze in een soeppan met een beetje olijfolie kort aan.

Stap 2: Snijd de tomaten fijn en pers de knoflook. Bak de knoflook en de tomaten kort mee met een theelepel Italiaanse kruiden. Smeer het brood in met olijfolie en rooster het kort in de oven totdat het knapperig is.

Stap 3: Voeg 1 liter water de twee bouillonblokken toe aan het groentemengsel en breng aan de kook. Snijd intussen de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken en grill de plakken in een grillpan. Vergeet niet de repen courgette voor ze in de pan gaan kort in te smeren met olijfolie.

Stap 4: Snijd het brood in stukjes en leg deze samen met de courgette op de bodem van een diepe soepkom. Giet hier vervolgens de soep overheen en garneer met de grana padano en de basilicum.

Geniet ervan! Liefs Kelly

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s