Hoi leuke lezer,

Zoals je misschien gemerkt hebt is mijn dagboek van mei niet verschenen. Ik had het de afgelopen week nogal druk met tentamens en stage dus het kwam er helaas niet van 😦 Ik weet ook niet meer precies wat ik in mei gedaan heb haha (oeps), maar ik heb een paar gebeurtenissen uitgelicht. 🙂

Wat ik deed in mei.. 

Op woensdag 2 mei organiseerde mijn stagebegeleider samen met mijn studievereniging ‘Hunted‘. Hierbij proberen criminologiestudenten onder de radar te blijven van de politie, naar het gelijknamige televisieprogramma. Ik hielp mee aan de kant van de opsporing, echt ontzettend leuk.

35412287_1691932637586637_5491483006424055808_n

Daarnaast trainde ik veel voor een obstaclerun die ik heb gelopen (spoiler, het is gelukt haha). Om mezelf voor te bereiden ging ik veel zwemmen en hardlopen. Daarnaast had ik in mei mijn eerste werkdag bij restaurant Puur en heb ik veel gewerkt op mijn stage. Ook had ik na lange tijd weer wat afgesproken met de vriendengroep die ik over heb gehouden aan de minor Security, Safety en Justice. We kochten kilo’s kaas, bier en (alcoholvrije) wijn en spendeerden de avond op Maartens balkon. Op onderstaande foto drink ik alcoholvrije wijn uit een bierglas met een zak stokbrood als gezelschap.

35543435_1691955484251019_4744619894803267584_n

Ook reisde ik nog met mijn ouders en Frits af naar Den Bosch om naar een jazzfestival te gaan. Brainpower (ik ben fan) sloot het festival af. Ik sloot mei af met twee erg leuke meeloopdiensten in de noodhulp en de wijkzorg in Delft en in Eindhoven.

week 1: 1 juni tot 10 juni

Op vrijdag 1 juni stapte Frits en ik héél vroeg in de bus op Amsterdam Duivendrecht om naar Brugge te gaan. Ik had hem een tijdje terug een weekendje naar Brugge cadeau gedaan en we hadden dit gepland in het eerste weekend van juni. Na een prima busreis kwamen we aan en we hebben een heerlijk weekend gehad (ik ga hier nog een post over schrijven).

De dagen erna had ik het druk met leren voor een tentamen op vrijdag en activiteiten voor mijn stageonderzoek. Al het leren bleek voor niks, want ik werd op vrijdagochtend wakker met ontzettende hoofdpijn. Het was die dag ook mijn verjaardag, maar daar bleken de hoofdpijngoden maling aan te hebben. Met flink wat paracetamol in mijn systeem ben ik ’s middags wel nog naar een stage-afspraak gegaan in het IBT-centrum. IBT is het trainingscentrum voor de politie waar je beroepsvaardigheden zoals aanhouden, boeien en schieten leert. Ik wist niet of ik nog een keer de kans zou krijgen om dit centrum een bezoek te brengen tijdens mijn stage, dus heb ik mezelf er toch heen gesleept.

’s Avonds was ik na een lange treinreis weer terug in Gemert en ging ik alvast boodschappen doen met de fam omdat ik de dag erop een diner gaf voor mijn 21ste verjaardag. Mijn zusje was zo lief om ’s avonds ook alvast een appeltaart te bakken en de volgende dag stonden we vroeg op om alvast tafels en stoelen op te halen bij de verhuurder. Na de hele dag gezwoegd te hebben in de keuken arriveerden rond 7 uur de eerste gasten.35525243_1693398304106737_2199512542521327616_o.jpgIk heb een heerlijke avond gehad met lieve vrienden en familie en heerlijk eten. Verschillende groepjes hadden wat voorbereid met hele mooie fotoboeken, speeches en liedjes. Toen mijn ouders ook nog een heel lief verhaal vertelden vloeiden er toch nog even wat traantjes bij dit emotionele watje. ’s Avonds gingen we nog met een paar man het dorp in om uit te gaan waarna we moe maar voldaan rond 4 uur ons bed inrolden.

Week 2: 11 juni tot 17 juni

Op maandag 11 juni liep ik een noodhulpdienst mee met Paul van bureau Zuid. De dienst was erg druk en ik heb er maar liefst vier(!) keer over gedaan om mijn avondeten op te eten, omdat er steeds meldingen binnenkwamen. Voor mij erg interessant en leerzaam. Dinsdag had ik vervolgens weer een activiteit van stage, deze keer van een iets andere aard. Ik werd neergeschoten en er kwam een hele berg nepbloed bij kijken. ’s Avonds bingewatchte ik nog met Frits de 100 (ik ben verslaafd).

36270189_1707754869337747_4090157653026668544_n

Op woensdag vergaderde ik met mijn eerstejaarscommissie en moest ik ’s avonds werken bij Puur. Op donderdag liep ik samen met Janneke de politiesportdag, een dag waarop je eerst een obstacle run van 6 of 9 kilometer aflegt en daarna in de middag met je eenheid in allerlei spellen tegen andere eenheden strijdt. Ontzettend leuk en we hadden allebei de hele run af kunnen lopen. ’s Avonds was ik wel helemaal kapot en moest ik nog naar een vergadering toe. Hoe gezellig ik dat ook vond, was ik toch wel blij toen ik naderhand rustig alle modder van me af kon spoelen en met m’n beurse spieren in bed kon gaan liggen.

36325862_1707758819337352_2696949079149117440_n.jpg

In het weekend had ik de laatste dansles voor de eindvoorstellingen en heb ik verder aan school gewerkt en gewoon wat gerelaxt.

Week 3: 18 juni tot 24 juni

Op maandag organiseerde ik de consultancy opdracht voor Leiden-Bollenstreek mee, waar verschillende thema’s rondom studentenhuisvesting centraal stonden. Op dinsdag keek ik vervolgens mee met een verhoorspecialist en werkte ik in de avond bij restaurant Puur. Op woensdag werkte ik als een gek aan verschillende herkansingsopdrachten voor het vak Onderzoeksvaardigheden die ik op donderdag in moest leveren. Op donderdag had ik echter stage en een sollicitatiegesprek als beveiliger op Schiphol en moest ik ’s avonds bij Puur werken. Ik moest het dus op woensdag afkrijgen. Spoiler: het is gelukt. Het sollicitatiegesprek op donderdag verliep soepel en ik ga binnenkort na een beveiligingsopleiding en een screening beginnen op de luchthaven (leuk!). Op vrijdagochtend had ik vervolgens mijn eerste rijles ever en mocht ik na een korte uitleg zelfs al even kort op de snelweg crossen. Na de rijles racete ik naar huis om de trein richting Gemert te pakken. ’s Avonds had ik de doorlooprepetitie van de eindvoorstelling, waar ik niet helemaal tevreden over was. Gelukkig liepen de generale repetitie en de daadwerkelijke voorstellingen een stuk beter.

36570389_1717165498396684_3358290385360125952_n.jpg

Na de voorstelling op zondag ging ik samen met mijn vriend nog voor mijn verjaardag uiteten bij Sizzling in Eindhoven en naar de film (liefde voor dinosaurusfilms #jurassic).

Week 4 : 25 juni tot 1 juli

Op maandag kwam ik veel te laat op een vergadering/uitje van mijn eerstejaarscommissie. 😦 Eerst was mijn trein vertraagd, daarna hielp ik bij een ongeluk waarbij een klein meisje met zitje en al achterover van een fiets af was gevallen en vervolgens fietste ik nog richting het verkeerde huis. Een uur later dan afgesproken kwam ik uiteindelijk helemaal bezweet aanzetten en toen was het alweer bijna afgelopen. ’s Middags ging ik nog even naar vrienden die in het park aan het picknicken waren, ging ik vervolgens met dat groepje winkelen en sloten we de avond af bij La Cubanita.

De rest van de week heb ik vooral geleerd, gewerkt en gestaget (is dit een woord?) dus niet heel erg spannend. Na een paar dagen flink doorwerken vertrok ik op vrijdag samen met oud huisgenootje Merel bepakt en bezakt richting een of ander gat in Noord-Holland om het Indian Summer Festival te bezoeken. Na een uurtje flink doorploeteren hadden we de tent (zo ongeveer) opgezet en bezochten we de eerste avond acts van o.a. de Jeugd van Tegenwoordig (Leuk!!!) en Broederliefde (iets minder geslaagd). De volgende dag sloten er nog drie vriendinnetjes meer aan en traden onder andere Guus Meeuwis (leuk) en Lil Kleine (te laat en niet echt goed) op. ’s Avonds kwam Merels vriend ons ophalen en stapten we moe maar voldaan in de auto.

36494555_1717158068397427_5382626948637786112_n

Zondag heb ik nog flink geleerd en toen was de maand alweer voorbij.

Heb jij deze maand nog leuke dingen gedaan of ga je in juli iets leuks doen? Laat het vooral weten in de comments.

Liefs, Kelly

 

4 gedachten over “Kelly’s juni: Brugge, 21diner en neergeschoten worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s