Hallo!

Vandaag ga ik jullie introduceren aan een van mijn favoriete chef’s: Yotam Ottolenghi. Deze man kookt de sterren van de hemel en een van zijn beroemde recepten draait helemaal om knoflook. Vergeet dat je ervan gaat stinken, deze taart is écht het allerlekkerste op aarde.  Je hebt drie bollen (dit is geen spelfout, je moet echt drie bollen hebben) nodig, maar dan heb je ook wat. Klaar voor?

33745602_1670602726386295_2824663943195131904_n

Je hebt nodig voor 1 grote taart: 1 vel vers bladerdeeg uit de koeling – 1 taartvorm – boter – balsamico azijn (2 eetlepels) – 3 bollen knoflook – 1 el kristalsuiker – verse rozemarijn en/of tijm – 150 gram zachte geitenkaas – 150 gram hardere geraspte geitenkaas – 2 eieren – 100 ml kookroom – 125 gram creme fraîche.

Stap 1: Vet een taartvorm (van rond de 24 cm) goed in en bekleed met bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en stort hier blindbakvulling in. Bak de taartbodem in het midden van de oven voor zo’n 20 minuten. Haal de blindbakvulling en het vel bakpapier uit de taartvorm en bak de bodem nogmaals 5 – 10 minuten.

* blindbakvullingen zijn gewoon in de winkel te verkrijgen (bijv. Dille en Kamille), je kan ook gewoon rijst ofzo gebruiken. Het gaat er maar om dat je er iets zwaars oplegt wat zich goed verspreid over de bodem en tegen de hitte kan.

Stap 2: Pel  intussen de teentjes knoflook en kook ze kort (rond de 3 minuten). Giet de pan af en bak de knoflook vervolgens in wat boter (of olijfolie) totdat de teentjes goed beginnen te geuren.

Stap 3: Voeg de balsamico-azijn en een scheut (ongeveer een half glas) water toe. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

Stap 4: Voeg de de suiker, rozemarijn, tijm en wat zout toe aan de knoflookteentjes in de pan.  Laat dit pruttelen totdat er een dun laagje over de knoflook zit.

Stap 5: Bekleed de taartbodem met de zachte geitenkaas en besmeer deze ook met de balsamicosiroop. Verdeel tot slot de knoflookteentjes over de taart.

Stap 6: Klop de eieren los met de crème fraîche en voeg hier wat peper en zout aan toe. Giet dit mengsel over de taartbodem. Verdeel tot slot de geraspte kaas over de taart en bak deze in ongeveer 35 minuten goudbruin. Check goed of de vulling goed gaar is.

Dat is het al! Dit gerechtje behoort tot een van mijn favorieten. Schrik vooral niet terug voor de hoeveelheid knoflook, door het hele kookproces verliest de knoflook zijn scherpe smaak.

Liefs, Kelly

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s