Hoi leuke Leidenaren!

Degenen die mij kennen weten dat ik elk weekend terugga naar Brabant. Helaas was dit laatst voor het eerst sinds lange tijd niet mogelijk. Gelukkig kwamen papa en mama toen een dagje naar Leiden toe, zodat ik toch nog een beetje ‘thuis’ was. ’s Avonds gingen we eten bij restaurant Bree33 in Leiden en daar vertel ik jullie graag meer over.

Bree 33 zit verrassend genoeg aan de Breestraat 33 en het een knus, chique ogend restaurant. Je eet hier een 4-gangen diner voor 33,- euro, wat ik een hele schappelijke prijs vind. Omdat papa en mama ’s avonds nog terug moesten reizen besloten we al wat vroeger te gaan eten en we waren dan ook de eerste gasten. We mochten bovenin plaatsnemen achter een tafeltje met een soort gordijn. Waarschijnlijk was het gordijn wat midden in de ruimte hing bedoeld om het restaurant zo min mogelijk rumoerig te houden, maar ik vond het eerlijk gezegd een beetje in de weg zitten. Ik probeerde het een beetje opzij te schuiven, maar toen kwam bijna de hele gordijnrail naar beneden en heb ik het maar zo gelaten haha.

32239549_1653411504772084_4410668664072699904_n.jpg

We kregen al snel de menukaart en voor de eerste gang konden we uit vier verschillende gerechtjes kiezen, twee vleesopties, een met vis en een vegetarische. Ik koos de vegetarische optie, die bestond uit een knolselderijpuree met pittige bloemkool en kwartelei, met een crumble van amandel. Wat me als eerste opviel was de mooie opmaak van het gerechtje en het prachtige bord waar het op lag. Toen ik de eerste hap nam schrok ik een beetje, omdat ik verwacht had dat het een warm gerecht zou zijn. Toen ik eenmaal gewend was aan het feit dat het koud werd opgediend heb ik er heerlijk van gesmuld, de smaken gingen heel mooi met elkaar samen.

Als tussengerecht at ik een quiche met zachte gorgonzola, gefrituurde salie en gekarameliseerde sjalotten. De sjalotten hadden iets meer aanwezig mogen zijn, naar mijn smaak dan. Verder was het een lekker tussengerecht :). Papa en mama hadden gamba’s met limoen mayonaise en rouille. Mama vond het een van de lekkerste gerechtjes en papa de minste haha.

32257481_1653411524772082_6390974386567905280_n.jpgHet derde gerechtje wat ik besteld had was een curry met pompoen, cashewnoten, mangochutney en naanbrood. De curry was heerlijk van smaak en de cashewnoten een lekkere toevoeging. Het enige wat naar mijn mening beter kon was meer naanbrood om de curry mee op te dippen. Mama had een gerechtje met zeewolf, iets minder fotogeniek maar wel heel smakelijk. Pap had het Hollands weiderund besteld met een kroketje van risotto en een rode wijnsaus. Dit gerechtje zag er heel mooi uit en volgens papa smaakte het ook zo :).

Als toetje bestelde ik het kaasplankje, een plankje met 5 verschillende kaasjes en verschillende garnituren. Vier van de kaasjes waren heerlijk, maar de vijfde was zo intens sterk van smaak dat ik er ronduit van schrok. Not my type of cheese haha. Mama had de crema catalana, die gewoon heel erg lekker was. Papa had een bijzonder toetje gekozen, namelijk een dessert met Lucky33 , ananas, witte chocolade en pina colada spekjes. 32256304_1653411518105416_7811743082684088320_n

Ik denk dat papa’s toetje het leukste en lekkerste was, dus als je ooit bij Bree33 gaat eten weet je wat je kan bestellen haha. We hebben heerlijk gegeten en ik vind de prijs erg netjes. Het personeel was verder vriendelijk, maar gezien het ‘type’ restaurant zou het naar mijn smaak iets netter mogen.

Ik raad Bree33 bij iedereen aan, jullie weten nu een beetje hoe de menukaart eruit ziet :).  Ik vind het restaurant een mooie aanwinst voor culinair Leiden.

Liefs, Kelly

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s