Hi leuke lezer,

Als je mijn kookkunsten al langer volgt weet je dat er hier al regelmatig een risottorecept voorbij is gekomen. Bijvoorbeeld een groenterisotto,  een met zongedroogde tomaatjes en een risotto op basis van orzo. Er is echter nog nooit een risotto zo mooi op de foto gezet als dit gerechtje. Edzard van Edzard Boonen Fotografie hielp me om mijn kookkunsten op beeld te vertalen, zoals dat zo mooi heet. Deze risotto staat helemaal in het teken van paddenstoelen en is ontzettend smaakvol.

IMG_7236.jpg

Je hebt nodig voor 3 personen:  1 pak risottorijst (liefst met paddenstoelenkruiden) -10 gram porcini – 2 bouillonblokken (groente) – 1 bak kastanjechampignons – 1 stuk grana padano – 1 teen knoflook – 1 ui.

Stap 1: Snipper de ui en pers de knoflook. Zet intussen een pannetje met bouillon op, deze ga je dadelijk bij de rijst gieten. Smelt boter in een diepe pan en voeg hier de ui en de knoflook aan toe totdat deze zacht en geurig zijn.

Stap 2: Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een aparte pan met een klontje boter aan. Kook intussen ongeveer 20 ml water en leg hier de porcini in. Je kan nu ook de rijst aan de knoflook en ui toevoegen, roer deze goed door totdat ze korrels glazig zijn. Je hebt nu drie pannen op het vuur staan.

Stap 3: Voeg het mogelijk vrijgekomen paddenstoelenvocht uit de pan met de champignons toe aan de rijst. Voeg hierna steeds met kleine beetjes bouillon toe, terwijl je goed roert. De rijst mag niet droog komen staan.

Stap 4: Snijd de porcini in kleine stukjes en voeg deze toe aan de rijst. Voeg als de rijst wat zachter begint te worden ook de kastanjechampignons toe. Nu is het een kwestie van goed blijven roeren, bouillon toevoegen en proeven. Als de rijst goed is (zacht maar wel nog met een bite) haal je de pan van het vuur. Snipper de grana padano (niet het hele blok! dan is het veel te kazig) over de risotto en roer goed door. Laat de pan nog even een minuutje staan.

Stap 5 : Garneer met nog wat extra grana padano en mogelijk met wat bladgroente.

Smakelijk!

Liefs, Kelly

Ben je meer op zoek naar een frisse, apartere risotto? Probeer dan eens dit recept van mijn huisgenootje.

3 gedachten over “Paddenstoelenrisotto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s