Hoi!

Afgelopen week had ik afgesproken met Edzard, een rechtenstudent uit Leiden die prachtig kan fotograferen. We zouden samen foodfoto’s gaan maken, waarbij ik de gerechten zou verzorgen. Ontzettend leuk! We hebben een erg leuke avond gehad, waarop we drie gerechten aten, dit is het eerste gerecht uit de reeks. Deze burrito’s vallen onder de categorie ‘pakjes en zakjes-koken’ waar ik normaal niet zo’n fan van ben. Voor deze burrito’s maak ik echter graag een uitzondering, want man, man, man wat zijn ze lekker.

Je hebt nodig voor 2 personen: 125 gram creme fraîche – 1 pak graatvrije wilde diepvrieszalm (2 moten) – 3 handen spinazie – 200 gram tomaten – 100 gram doperwten – peper – zout –  1 pak Mexicaanse burrito’s van Knorr.

IMG_7231

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Wok de spinazie kort in een diepe wok- of bakpan. Snijd intussen de zalm in vierkante blokjes. Meng ongeveer 4 eetlepels water met de kruidenmix uit de verpakking (let op, je hebt een kruidenmix en een sausmix!).

Stap 2 : Voeg de zalm en de kruidenmix gemengd met het water toe aan de spinazie. Voeg hier ook de doperwtjes en de tomaatjes aan toe. Meng de sausmix uit de verpakking met de creme fraîche en ongeveer 2 eetlepels water. Smeer hier de wraps mee in (gebruik 3/4de van de mix) en leg ze in een ingevette ovenschaal. Vergeet de schaal niet in te vetten, anders krijg je de wraps er heel moeilijk uit.

Stap 3 : Vul de wraps met het spinaziezalmmengsel en leg ze langs elkaar in de schaal. Verdeel hier de resterende sausmix overheen. Zet voor ongeveer 10 minuten in de oven.

IMG_7232.jpg

We hebben echt heerlijk gegeten en ik ga ik zeker vaker maken. Edzard, nogmaals bedankt voor de prachtige foto’s! Wat voor recepten zouden jullie graag terugzien op Crimineel Lekker?

Liefs, Kelly

 

 

2 gedachten over “Burrito met zalm, spinazie en tomaatjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s