Hoi!

Afgelopen week kwam er een vriendinnetje uit Gemert bij me langs en flanste ik als avondeten een snelle parelcouscous salade in elkaar. Goedkoop, makkelijk en smaakvol. Wat wil een mens nog meer? Eigenlijk wilde ik ook nog granaatappelpitjes toevoegen, maar ik kon ze nergens vinden 😦 Ik denk dat het er wel erg lekker bij is, dus als jij ze toevallig in huis hebt gooi ze er dan vooral bij.

30176225_1617054141741154_2044204886_o.jpg

Je hebt nodig voor 2 personen : 2/3 pak parelcouscous (tweederde, dus niet twee á drie) – 1/2 rode ui – 400 gram tomaatjes – 2 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel citroensap – 1 bakje vegakip – 1 maggi mals en kruidig ‘knoflook en kruiden’ – verse basilicum – verse munt – 1 bouillonblokje met groentesmaak

Stap 1 : Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in het blokje bouillon opgelost in water. Leg intussen de vellen papier van maggi mals en kruidig in een droge hete pan en leg hier de kip op. Let op dat je de pan niet te heet zet, dan bakken de kruiden aan. Draai de kipstukjes af en toe even om.

Stap 2 : Snijd de tomaten doormidden en scheur de kruiden in kleinere stukjes. Snipper vervolgens ook de rode ui.

Stap 3 : Bak de kipstukjes nog krokant in een klein beetje olie. Giet de couscous af en meng hier de olijfolie en het citroensap doorheen. Voeg hier vervolgens ook de kruiden, de kip en de tomaatjes aan toe.

That’s it! Wij aten er nog wat stokbrood bij om het extra vullend te maken. Heb je ook al ooit het andere parelcouscous recept bekeken?

Liefs, Kelly

 

Een gedachte over “Parelcouscous met gegrilde vega kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s