Heey!

5 tot en met 11 maart is het de week zonder vlees, een week waarin Nederlanders uitproberen hoe het is om meer vegetarisch te eten. Ik vind het een heel erg leuk initiatief en besloot een weekmenu te creëren, zodat het voor de carnivoren onder ons iets makkelijker is om toch lekker te eten. Door je deelname aan deze week bespaar je 7 maanden douchewater, 114 km autorijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom. Behoorlijk de moeite waard dus.

Maandag

Op de eerste dag van de week heb ik nooit zin om super lang in de koken te staan. Deze risotto is gezond, smaakvol en binnen een half uur klaar. Ik heb hem ooit geleerd van mijn oud-huisgenootje en maak hem nog regelmatig :).

risotto

Dinsdag

Voor dinsdag heb ik deze heerlijke spaghetti uitgezocht, een post gemaakt door een goede vriendin van me. Ook weer lekker makkelijk, voedzaam en dit recept is zelfs vegan.

spagetti.png

Woensdag

Op dag 3 heb ik een Aziatisch gerechtje voor je. Het is een roerbak van noedels, champignons en cashewnoten. Binnen 15 minuten klaar en super voedzaam door de noten. Vriendinnetje Anne en ik hebben dit gerecht minstens 5 keer samen gegeten, zo lekker vonden we het.

IMG_20170729_175112884

Donderdag

Dag 4 is al aangebroken! Mis je het vlees al? Vandaag eten we een verrukkelijke courgetti met pesto, kastanjechampignons, mozzarella en pijnboompitjes. Haal vooral een goede mozzarella en niet die cheap ass B-merken uit de supermarkt please. In de meeste supermarkten hebben ze de buffelmozzarella van Galbani. Die is prima voor dit gerecht.

img_20170607_194218496 (1)

Vrijdag

We trappen het weekend af met een heerlijke, traditionele curry. Spinazie, kerriepoeder en tomaatjes geven dit gerechtje een heerlijk volle smaak. Gebruik ook lekker veel naanbrood op de smeuïge saus mee op te dippen.

28504774_1577258122387423_2133498422_o

Zaterdag

Op zaterdag heb ik zelf altijd iets meer tijd om in de keuken te staan,  dus heb ik een gerechtje uitgezocht waar iets meer tijd in zit. Het voornaamste is wel wachten tot de aubergine uit de oven komt, dus veel werk is het nog altijd absoluut niet. Het is een gerechtje met een gegrilde aubergine op een ‘heuveltje’ van parelcouscous. Bezoek voor de ingrediënten eens de lokale toko 🙂

IMG_20170712_201343955.jpg

Zondag

We zijn alweer bij de laatste vega-dag aangekomen. Om te vieren dat je het zo goed hebt volgehouden eten we vandaag een heerlijke lasagne van verse paddenstoelen. Ik word zo intens gelukkig van dit gerechtje, ik hoop jij ook! Sluiten we ook meteen af met de lelijkste foto haha.

000

 

Dat viel best mee toch? Ik hoop je met dit menu (en deze week) vooral te laten zien dat vegetarisch eten helemaal niet saai of smakeloos hoeft te zijn. Ook met groenten kan je eindeloos variëren en ik eet oprecht lekkerder dan toen ik nog vlees at. Het is ook vooral niet mijn bedoeling om je weg te halen bij je favoriete hamburger, maar ik hoop dat je af en toe eens wat vaker naar de groenten grijpt om een lekker avondmaal klaar te maken.

Liefs, Kelly

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s