Hallo!

Ik ben recent maar liefst twee keer wezen eten bij restaurant Aperitivo in Leiden. Een keertje met collega’s en dat was zo goed bevallen dat ik besloot met Valentijnsdag opnieuw te gaan, maar dan met mijn vriend samen. Bij Aperitivo kan je zowel kleine hapjes eten als grote pizza- en pastagerechten. Voor ieder wat wils dus. De eerste keer aten we alleen een pizza. Door mijn onvermogen om keuzes te maken deelde ik met Janneke twee pizza’s: een met zalm en een met mozzarella. Al vrij snel waren we erover eens dat de pizza mozzarella de beste pizza ooit was. Heerlijk krokant, vol van smaak en goed belegd. Wat een pareltje. De pizza zalm was ook prima, maar viel een beetje in het niet bij de prachtige pizza Caprese di Buffala. Aan tafel werden verder de pizza Carpaccio en Della Casa (mozzarella, salami, ham en ei) besteld. Hier hadden mijn tafelgenootjes niets dan lof voor.

28310293_1568811656565403_652405817_o.jpg
de pizza zalm

 

Met mijn vriend besloot ik de hapjes kaart uit te testen en er nog pizza naast te bestellen. Dit bleek nog best een opgave want er stonden ontzettend veel lekkere gerechtjes op de kaart. In de eerste ronde kozen we na lang twijfelen de focaccia met zalm, gefrituurde artisjokken en een melanzana (een gerechtje met aubergine). Stuk voor stuk bleken dit absolute smaakbommetjes te zijn. Vooral de focaccia vond ik erg lekker door de frisse bieslookcrème.

28312535_1568811673232068_86195192_o.jpg
De melanzana

Na de gang met kleine gerechtjes besloten we de pizza met buffel mozzarella te bestellen. Helaas vond ik hem iets minder lekker dan de vorige keer, dit kwam waarschijnlijk door de ontzettende drukte in het restaurant. Door Valentijnsdag waren de tafeltjes echt non stop allemaal bezet en op een gegeven moment had ik het idee dat ze de drukte wat onderschat hadden of niet zich niet goed genoeg hadden voorbereid. Op sommige gerechtjes moesten we meer dan een uur wachten en de burrata (hier had ik de hele dag naar uit gekeken) was al vrij vroeg helemaal op. Gelukkig vinden mijn vriend en ik het niet erg als het wat langer duurt, maar ik merkte bij sommige gasten dat het soms wat frustraties opleverde.

28275963_1568811713232064_1863064680_o.jpg
pizza carpaccio

Als laatste warme gang pakte Frits nog de pizza met Carpaccio en koos ik voor de champignons met peterselie uit de oven en de geitenkaas kroketjes. Frits was zeer te spreken over de pizza en ik vond de geitenkaas kroketjes heel erg geslaagd. De champignons vielen helaas tegen, ook omdat er geen peterselie op zat, terwijl dit wel op de kaart stond. Tot slot sloten we het diner af met een tiramisu, waar we een cannoli bijkregen voor het lange wachten. Beide waren lekker, maar de tiramisu sprong er nog wat extra uit door de zachte smaken en de romigheid.

Het personeel was erg vriendelijk en de sfeer in het restaurant is knus en gezellig. Wat ik het leukst vind aan Aperitivo is de kwaliteit van het eten en de liefde voor Italiaans eten die blijkt uit de menukaart en de gerechtjes. Helaas moesten we de tweede keer erg lang wachten, maar ik denk dat dit een uitzondering was door de feestdag. Ik zou Aperitivo zeker aanraden en ik kom absoluut nog eens terug. Op mijn must try lijstje staan nog de risotto-bitterballen, de burrata, pizza vegetariana en de mini calzone met zalm.

Liefs Kelly

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Aperitivo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s