Hoi!

In de zomer kreeg ik 3 kookboeken van uitgeverij Becht, onderdeel van Gottmer Uitgevers Groep. De recensies voer de eerste twee boeken lees je hier (bananabread) en hier (portobelloburger). Vandaag is het laatste kookboek aan de beurt, het basiskookboek India. Dit kookboek vind ik persoonlijk ontzettend mooi, op de roze kaft zit een rijstpatroon (wat er echt op ligt) en in het boek staan verschillende mooie illustraties.

27745052_1553865174726718_203051614_o.jpg

De schrijfster van dit boek, Amandip Uppal, wil met dit boek de Indiase keuken toegankelijker maken. Het zijn smaakvolle gerechten waarvoor je niet de hele dag in de keuken hoeft te staan en de meeste ingrediënten zijn goed verkrijgbaar. Wat ik erg leuk vind aan dit boek is dat het je ook leert om bijvoorbeeld naan, roti en yoghurt te maken. Vandaag heb ik de auberginesalade, een roti brood en voor mijn familie de kip pulao gemaakt. De kip pulao en de daarbij horende rijst vielen ontzettend goed in de smaak, net als de roti en de salade. Het recept van de salade ga ik vandaag met jullie delen. Ik heb het recept iets aangepast, want ik heb echt een intense hekel aan koriander. Mocht dit jouw favoriete kruid zijn, aarzel dan niet om hier een handje van toe te voegen.

Je hebt nodig voor 4 personen : 3 aubergines – 2 sjalotten – 1 teen knoflook – handje munt – 2-3 eetlepels granaatappelpitjes – 1/4 theelepel kurkuma – 1 eetlepel garam masala – 1 theelepel chilivlokken – 1 eetlepel suiker – 3 eetlepels sherryazijn – beetje zout en beetje olie.

Stap 1 : Snijd de aubergine in dunne plakken en bestrooi met wat zout. Zet apart voor 30 minuten.  Snipper ook alvast de sjalotten en de knoflook . Meng daarnaast de kurkuma en de garam masala met twee eetlepels olie tot een kruidenpasta. Zet ook de pasta apart.

Stap 2 : Zet een pannetje op middelhoog vuur en voeg hier de sjalotten, knoflook, sherryazijn, suiker, chilivlokken en 4 eetlepels water aan toe. Laat de dressing één minuut koken en laat het vervolgens afkoelen, waarna je de munt en granaatappel toe voegt.

Stap 3 : Dep de aubergine af met keukenpapier en zet je grill flink aan. Smeer de grillplaat in met wat olie en besmeer de aubergines met de kruidenpasta. Grill de aubergines aan beide kanten totdat ze mooie grillstrepen hebben.

Stap 4 : Leg de aubergineplakken op een bord en schep de dressing erover.

27744710_1553847891395113_1780467976_o

Ik vond dit gerechtje erg geslaagd en ik ga absoluut vaker koken met behulp van dit kookboek. Kook jij wel eens Indiaas?

Liefs, Kelly

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Indiase auberginesalade met munt en granaatappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s