Hoi!

Deze keer staat er geen Leids restaurant in de schijnwerpers, maar eentje in Eindhoven. Mijn vriend woont in de buurt van Eindhoven, dus als we samen gaan uiteten is dat meestal in ‘Eindje’. Sizzling is een van mijn favoriete plekken om naar toe te gaan, op 2de kerstdag heb ik hier heerlijk á la carte gegeten met mijn vriend en daar ga ik jullie vandaag over vertellen.

p.s. sorry voor de lange pauze tussen mijn blogberichten de laatste tijd, ik zit midden in mijn tentamenperiode dus ik heb even wat minder tijd om te schrijven helaas 😦 Daarnaast ben ik ook gaan bloggen voor de Leidse universiteit, dus daar gaat ook nog wat tijd inzitten. Mijn toekomstige blogs voor de uni kan je vinden via deze link.

mmm.jpg

Bij Sizzling heb je eigenlijk 2 verschillende opties : je kan gaan voor het á la carte drie gangendiner óf voor het Pathé filmdiner. Bij het filmdiner betaal je (net als bij het gewone menu) 25,50 en daar krijg je dan een filmticket bij Pathé bij. Zo kan je een combi maken van een lekker dinertje en een avondje naar de bios.

Wij kozen Tweede Kerstdag voor het ‘normale’ menu, wat meer keuze heeft. Bij binnenkomst werden we in het midden van het restaurant aan een knus tweepersoons tafeltje gezet. Het restaurant heeft een open keuken middenin het restaurant staan. Normaal zou dat misschien heel veel herrie geven, maar er zit glas omheen dus hier merk je wat betreft geluid eigenlijk niks van. Ik vind een open keuken altijd wel fijn, alleen al omdat de koks dan gedwongen zijn om hygiënisch te werken.

thumbnail_DSC_0392.jpg

Frits en ik bestelden wat te drinken en besloten terwijl we genoten van een lekker broodmandje als voorgerecht allebei voor een uiensoep te gaan en daar nog een gerechtje met gegrilde aubergine rolletjes bij te bestellen om samen te delen. De uiensoep was heerlijk van smaak en een lekker grote portie (YES!). Het gerechtje met aubergine en ricotta was ook heerlijk, maar ik zou het denk ik nog iets lekkerder hebben gevonden als het warm was geweest. Al met al een heel goed begin van een lekker dinertje.

thumbnail_DSC_0400.jpg

Als hoofdgerecht at ik de portobello gevuld met ricotta, zongedroogde tomaat, geroosterde paprika en mozzarella. Dit was eigenlijk het enige waar ik niet heel enthousiast van werd, op de een of andere manier zat er een wat vreemde smaak aan de vulling van de paddenstoel. Frits hoofdgerecht viel bij hem wel heel erg in de smaak, hij had de varkenshaas met tapenade van gebakken groen asperges met rode ui, basilicum en gesmolten mozzarella. Het vlees was goed gebakken en alle andere componenten op het bord gingen mooi samen met de varkenshaas. Het leuke aan Sizzling is dat alles op hele hete borden wordt geserveerd, je eten blijft zo langer warm en je kan je vlees nog wat door laten garen aan de tafel als je het iets meer doorbakken wil hebben. Bij de hoofdgerechtjes krijg je ook nog een pannetje met gemixte groenten en krulfrietjes (lekker!).

Tot slot had ik als toetje de apple crumble taart met kaneelijs, wat echt een perfecte combi van zoet, hartig, een beetje zoutig en romig was. Frits ging voor de Ierse koffie die ook erg lekker was. Het personeel was verder erg vriendelijk en de prijs-kwaliteit verhouding van het eten was helemaal prima. Na een blik op de online menukaart denk ik dat ik nog een keertje terug kom om de champignons in pomodori boter, de linzenburger met Italiaanse melanzane en de Sizzling brownie te proeven. Waarschijnlijk krijgen jullie binnenkort nog een update 😉

Sizzling in Eindhoven is dus een ontzettende aanrader, heb jij er al ooit gegeten?

Liefs Kelly

p.s. ben je nog op zoek naar een lekker lunchtentje? Kijk dan eens hier.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s