Hey allemaal!

Vanavond tip ik jullie een adresje in Amstelveen (vlakbij Amsterdam). Een paar weken geleden heb ik hier gegeten als afscheid van mijn collega’s van stage.  Naast het feit dat het een ontzettend gezellige avond was heb ik ook heerlijk gedineerd (Claire, jij mag vaker het restaurant uitzoeken). Brasserie Paardenburg heeft een menukaart met vrij veel vleesgerechten, maar er is zeker ook voldoende te eten voor vegetariërs.

Als voorgerechtje bestelde ik de geroosterde bietjes en geitenkaas, waarbij ook waterkers en paddestoelen werden geserveerd. Een flinke portie en goed van smaak. Wel vond ik het gerechtje iets te zwaar en niet helemaal in balans. Ondanks dat was het toch een goede start van het menu.

paardenburcht.jpg

Als hoofdgerecht bestelde ik de papperdelle pasta tartufo (heerlijk!). Dit is een verse pasta met gebakken en geschaafde truffel en paddenstoelen. Ik ben gek op truffel dus dit was helemaal mijn gerecht. Het was een flinke portie, maar daar had ik geen problemen mee haha. De rucola maakte het geheel lekker fris en de kaas zorgde voor een zout accent.

paardenburcht 2.jpg

Aan tafel werden ook halve kippetjes besteld (die heerlijk roken en op basis wat ik hoorde van collega’s ook heerlijk smaakten) en enkele anderen bestelden een mooie steak tartaar. Ik heb van niemand ook nog maar een enkele klacht gehoord en elk gerechtje zag eruit alsof er een hoop moeite in was gestopt. De prijs van een hoofdgerecht zit rond de 20 euro, niet 100% studentikoos, maar je krijgt er zeker waar voor je geld.

Het interieur is tot slot gezellig en sfeervol en de bediening doet erg zijn best om het je naar de zin te maken.

TIP : je kan een diner/proeverij bij brasserie paardenburg ook nog combineren met een vaartocht op het water.

Liefs, Kelly

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s