Hoi!

Laatst at ik samen met vriendinnetje Sara en we hadden allebei al weken zin in quiche. We besloten uiteindelijk voor een quiche met zalm en broccoli te gaan, welke zéér geslaagd was. Het enige echt ongezonde aan dit gerecht is het deeg, dus als je lekker en toch ook weer niet te ongezond wil eten.. dit is je gerecht!

Je hebt nodig voor 3/4 personen : 1/2 halve broccoli – 1 paprika – 1 rode ui – 1 teen knoflook – peper – zout – crème fraiche – 1 doosje hartig taartdeeg – 1 verpakking gerookte zalm – 6 eieren – 50 gram bloem – boter

Stap 1 : Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 6 minuten gaar. Snijd intussen de ui in halve ringen en pers de knoflook, bak dit samen in een paar minuten goudbruin.

Stap 2 : Klop de eieren met de bloem en de crème fraiche. Voeg hier de zalm in kleine stukjes aan toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg hier tot slot ook de groenten aan toe en roer goed door.

Stap 3 : Smeer de bakvorm licht in met boter en bekleed met de plakjes deeg. Stort hier vervolgens het mengsel in en bak het geheel in 40 minuten gaar. Let goed op dat de bovenkant niet verbrand en het ei goed gestold is.

Smakelijk!

Liefs, Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s