Hoi!

Afgelopen week schreef ik al een post over lekkere eettentjes in Rome, vandaag zijn de bezienswaardigheden aan de beurt. Rome is één groot openluchtmuseum en je verzuipt er bijna in de hoeveelheid monumenten en hotspots. Een algemene tip die voor elke bezienswaardigheid geldt : lees je in! Een tempel is al heel snel gewoon een hoop stenen als je niks weet van de geschiedenis. Ik heb 3 dingen voor je geselecteerd die écht de moeite waard zijn om te bekijken.

De engelenburcht

De Engelenburcht kent een bewogen geschiedenis en is rond 135 na Christus gebouwd als mausoleum voor Keizer Hadrianus. Het gebouw is toegankelijk voor publiek en wij besloten om het in de avond te bezoeken. Je kan helemaal tot aan de top van de burcht klimmen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Helemaal bovenaan staat het beeld van aartsengel Michael, dit beeld is een verwijzing naar de legende waaraan de engelenburcht zijn naam te danken heeft. Het verhaal gaat dat Paus Gregorius God smeekte een einde te maken aan een verschrikkelijke pestplaag, aartsengel Michael verscheen hierop en gaf gehoor aan de smeekbede. Vooral in het donker terwijl het van onder verlicht wordt is het een erg indrukwekkend beeld. Een laatste trivia is dat er een doorgang is tussen de burcht en het Vaticaan, waardoor meerdere pausen gevlucht zijn.

Vergeet niet bij de ticketbalie te vermelden als je onder de 25 bent en inwoner van de EU, dan krijg je namelijk flinke korting.

CCO_6079.JPG

Villa Borghese

Villa Borghese is een park van ongeveer 80 hectare groot, wat nog redelijk in de buurt van het centrum te vinden is. Ik vond het zelf wel fijn om eventjes te drukte uit te zijn en rond te lopen in een wat rustiger natuurgebied. Villa Borghese kent (net als alles) in Rome een rijke geschiedenis die verschillende musea, villa’s en bijzondere beelden heeft opgeleverd. In het park is zelfs een grote dierentuin te vinden, dus wat wil je nog meer? Aanrader is om wat contact geld mee te nemen, er rijdt namelijk een heel leuk treintje door het park heen waarvoor je contact moet betalen.

 

CCO_6745
Villa Borghese is ook heel geschikt voor duivenfotografie, spot jij duif nummer 2?

 

Let ook vooral een beetje op waar je loopt, want ik ben er kneiterhard van een trap afgeschoven, waardoor de rest van de wandeling toch ietwat moeizamer ging. Hierdoor hebben we ook iets minder van het park gezien, maar het deel wat we wel hebben kunnen bekijken was echt top.

Domus Aurea

De Domus Aurea is het keizerlijk Paleis van Nero. Nero is een keizer waar ontzettend veel over geschreven is, het eerste deel van zijn regeerperiode staat bekend als een tijd van grote welvaart, maar na enkele jaren ging het bergafwaarts met Nero’s interesse in de taken van een keizer. Door zijn vreemde gedrag haalde hij de woede van het volk op de hals en de bouw van de Domus Aurea heeft zijn politieke figuur ook weinig goeds gedaan. De Domus is hét voorbeeld van pracht en praal, het besloeg een gigantisch oppervlak en was bekleed met marmer en goud. Nero liet ook nog een beeld van circa 40 meter van zichzelf en een groot kunstmatig meer bouwen om het plaatje af te maken. De Domus is volgestort met aarde en in verval geraakt na Nero’s dood, maar is ongeveer 20 jaar geleden deels opgesteld voor publiek. Begin 2006 werd het vanwege instortingsgevaar opnieuw gesloten, maar het is nu mogelijk om met kleine groepjes te locatie te bezoeken. Bij binnenkomst krijg je eerst een film te zien zodat je een beeld krijgt van hoe het paleis er in de tijd van Nero uit heeft gezien en daarna krijg je een rondleiding door de opengestelde delen. Normaalgesproken zit er ook nog een virtual reality deel bij, maar door recente instortingen konden we niet veilig dat deel van het paleis betreden.

CCO_6328.JPG

Deze bezienswaardigheid is misschien niet helemaal zonder risico, maar een kijkje in dit vergeten paleis is zo uniek en mogelijk over enkele jaren niet eens meer mogelijk door het sterke verval van het eens zo prachtige gebouw. Boek je tickets vooraf om verzekerd te zijn van een plaatsje via coopculture.

CCO_6302.JPG

Wij zijn midden november gegaan en dat is echt een hele fijne tijd om deze stad te bezoeken. Het is (relatief) rustiger, het verblijf is goedkoper en we hadden heel veel geluk met het weer (bijna 20 graden en non-stop zon). Aanradertje dus.

Wat is jouw favoriete bezienswaardigheid in Rome?

Liefs, Kelly

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s