Ciao!

Afgelopen weekend ben ik met mijn vriend een paar dagen naar Rome geweest en wauw (!) wat een prachtige stad is dat. Je kan in Rome natuurlijk een hoop mooie dingen zien, maar als foodblogger dacht ik maar aan één ding : de heerlijke Italiaanse keuken. De Italiaanse menukaart is vaak opgedeeld in antipasti, primi en secondi. Antipasti zijn kleine voorgerechtjes, primi is vaak een pasta en secondi een hoofdgerecht met vlees of vis. Let wel op, als je graag groenten of frietjes bij je hoofdgerecht wil, moet je dit meestal los bestellen. Mijn vriend en ik hebben elke dag bij verschillende restaurantjes aangeschoven voor lunch en diner en we delen dan ook graag onze must-eats met jullie. Wij hebben vooral gegeten in de wijk Travestere, een wat rustigere maar wel hippe wijk aan de andere kant van de Tiber. Probeer restaurants met toeristenmenu’s en opdringerige obers te vermijden, maar ga juist op zoek naar de verborgen pareltjes in de stad.

 

CCO_5986
Intens gelukkig bij La Boccaccia

 

La Boccaccia – Via di Santa Dorotea 2, 00153 Rome, Italië

In Rome heb je heel veel pizzeria’s waar je stukken pizza kan bestellen en dit is zeker een van mijn favorieten. Je gaat hier echter niet naar toe voor een gezellig interieur, het is namelijk meer een take away. Er zijn een paar tafeltjes beschikbaar (zowel binnen als buiten) die meestal bezet zijn met andere hongerige gasten. Wij zijn hier twee keer geweest en bestelden meestal pizza’s met verse mozzarella en gegrilde groentes. Je betaald per pizza een gewichtsprijs en wij waren meestal rond de 8 euro kwijt voor een portie van vergelijkbare grote als die op onderstaande foto.

De pizza’s zijn lekker knapperig en heerlijk van smaak. De ingrediënten die gebruikt worden zijn vers en kwalitatief goed en dat proef je zeker. Aanradertje dus!

CCO_5988

Vecchia – Via del Moro, 24/26, 00153 Roma RM, Italië

Vecchia is een gezellig, hip restaurantje in de wijk Travestere. Ik durf wel te zeggen dat dit restaurantje het gezelligste interieur had als ik het vergelijk met de andere plekken waar we gegeten hebben.

 

CCO_6251
het exterieur

 

Mijn vriend bestelde een plateau met ham, tomaat en burrata als antipasti. Als primi bestelde hij een lasagne en als secondi een burger (ja hij had buikpijn na het eten). Ik bestelde alleen een antipasti (verschillende bruschetta) en een primi (gnocchi met spinazie). De burrata was echt to die for en Frits vond de ham ook erg lekker van smaak, veel beter dan de Italiaanse ham die in Nederland verkocht wordt. Mijn bruschetta waren ook lekker, maar de burrata was niet te overtreffen. De gnocchi en de burger waren prima, maar niet super speciaal. De lasagne daarentegen werd door mijn vriend omschreven als ‘de beste lasagne ooit’, dus ik denk dat dit zeker een aanrader is.

CCO_6214.JPG

De prijskwaliteit verhouding is verder goed en het personeel is vriendelijk. Ik zou hier zeker teruggaan als ik weer naar Rome af zou reizen.

Marco Roscioli Il Forno – Via dei Chiavari, 34, 00186 Roma RM, Italië

Het derde en laatste eettentje is een pizzeria met hetzelfde concept als La Boccaccia, afhaalpizza voor een gewichtsprijs. We kwamen hier toevallig langslopen en er was echt een soort opstootje voor de deur met allemaal hongerige Italianen. Ik probeer altijd op zoek te gaan naar de tentjes met de meeste Italianen en de minste toeristen en ik viel hier met mijn neus in de boter. Het systeem was wat verwarrend (eerst pizza bestellen, dan afrekenen bij een aparte kassa en dan terug met je bon) dus onze pizza was redelijk koud voordat we doorhadden wat precies de bedoeling was.

thumbnail_IMG_20171123_121456_214

Maar wat een smaken! De burrata was zijdezacht en heerlijk romig, de pesto een bommetje van intense smaken en het deeg precies zoals het hoort te zijn. Voor het echte Rome ga je naar deze pizzeria.

Heb ik volgens jou een ontzettend goed restaurantje gemist? Laat het dan vooral weten in de reacties.

Liefs, Kelly

 

 

 

 

2 gedachten over “3 hotspots in Rome om heerlijk te eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s