Heey!

Vandaag heb ik weer een kookboekreview voor jullie. Een tijdje terug kreeg ik 3 prachtige kookboeken van Uitgeverij Becht (onderdeel van Gottmer Uitgevers Groep) en vandaag ga ik nummer 2 voor jullie reviewen. Het boek heet ‘The Green Kitchen’ en heeft als ondertitel ‘Heerlijke en gezonde vegetarische recepten voor elke dag’. De mensen die mij goed kennen of al langer mijn blog lezen weten dat ik al lange tijd geen vlees eet, dus ik ben altijd heel blij met kookboeken die de focus leggen op groenten.

Ik maakte twee recepten klaar uit dit boek : een portobello burger en een spread van geroosterde paprika (lekker!). Vandaag ga ik het recept voor de burger met jullie delen.

 

thumbnail_2017-10-302008_58_57201_695.jpg
Ik ben zeer trots op deze foto van de paprikaspread.

 

Voor 2 personen heb je het volgende nodig : 2 portobello’s – 4 halve perziken (ik had uit blik want ik kon geen verse vinden) – 1 takje tijm – 1 takje rozemarijn – 2 tenen knoflook – 2 broodjes – 1 avocado – 1 tomaat – 1 eetlepel citroensap – olijfolie – 1 bosui – peper en zout

p.s. eigenlijk moeten er ook nog erwtenkiemen bij dit recept, maar hier ben ik niet echt verfijnd genoeg voor denk ik want ik heb geen idee waar ik die kan halen.

Stap 1 : Maak de guacamole door de avocado te schillen en fijn te prakken met de helft van het citroensap, 1 teen knoflook en wat zout en peper. Zet dit kort weg en maak daarna de marinade voor de portobello’s en de perziken : schenk wat olijfolie in een schaaltje en meng dit met,de fijngesneden rozemarijn, tijm en knoflook en de rest van het citroensap.

Stap 2 : Smeer met een kwastje de paddenstoelen en de perziken in en grill ze kort op hoog vuur. Snijd de broodjes doormidden en schep op de onderste helft een flinke bult guacamole. Snijd intussen de tomaat en bosui fijn en verdeel dit over je avocado-mengsel.

Stap 3 : Maak vervolgens je burger af door op de groenten de portobello te leggen en daarbovenop de perziken. Top af met de bovenste helft van het broodje.

 

thumbnail_2017-10-3008.53.371
Op deze foto ben ik minder trots.

 

Ik vond het een vreemde combinatie, maar het werkt wel. Het was ontzettend smaakvol, voedzaam, gezond en licht op de maag. Mijn huisgenootje heeft het recept ook goedgekeurd en ik denk dat we het nog wel vaker gaan eten.

 

9200000021818203
Het is alleen al leuk om door de mooie foto’s te bladeren die in dit boek staan.

 

Ik heb nog een paar recepten op mijn lijstje staan (zoals een paté van zongedroogde tomaat, salie en walnoot) dus ik houd jullie op de hoogte.

Liefs, Kelly

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Hamburgers van portobello & perzik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s