Heey lekkere Leidenaar,

De afgelopen weken was er nogal wat ophef over vegetarische producten. In plaats van zich druk te maken om misstanden in de vleesindustrie, misleidende ‘gezonde’ producten en andere voedseldrama’s, maakte de NVWA zich druk om de productnamen van de Vegetarische Slager. De producten van de VEGETARISCHE slager zouden mensen namelijk in de war kunnen brengen. Dikke bullshit natuurlijk en daarom ga ik deze week extra veel schrijven over de Vegetarische Slager om ze een hart onder de riem te steken. Vandaag maakte ik een stamppot met vega bratwurst en het smaakte góddelijk. Lees je mee?

Je hebt nodig voor 2 personen : 1 zakje maggi aardappelpuree naturel – 1 broccoli – 8 zongedroogde tomaatjes – 1 eetlepel sojasaus – 1 eetlepel pijnboompitten – 2 eetlepels roomkaas light – 2 vegetarische bratwursten.

Stap 1 : Zet 2 pannen water op, eentje voor de puree (lees ff op de verpakking hoeveel water precies, ik gebruikte alleen maar water en geen melk en heb dus 700 ml gedaan) en eentje voor de broccoli. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet apart.

Stap 2 : Bak de zongedroogde tomaatjes met wat sojasaus in de pan waarin je ook de pijnboompitten hebt gebakken en zet ze daarna apart. Veeg de pan schoon en bak er dan in wat olijfolie de braadworsten in.

Stap 3 : Giet de broccoli af, intussen haal je het water voor de puree van het gas af en voeg je onder voortdurend roeren de inhoud van de pureeverpakking toe. Als de puree dik is roer je de roomkaas erdoorheen.

Stap 4 : Prak de broccoli door de puree en schep op 2 borden. Leg hierop de worst en de tomaatjes en bestrooi met pijnboompitten.

Ik vond dit gerechtje echt heel chill. Het is niet duur, smaakvol en binnen een kwartier klaar. Ga jij het ook een keer uitproberen?

Liefs, Kelly

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s