Hoi!

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen : als student eet je eigenlijk drie dagen per week pasta. Minstens. Niks is makkelijker, lekkerder en vullender dan een lekker dampend bord pasta dat voor je neus staat. Dit gerechtje draait dan ook om dit prachtige Italiaanse foodfenomeen en is in een warm, herfstig tintje gegoten. Gevulde tortellini, geroosterde pompoen, Italiaanse kaas.. Do I need to say more? Het enige minpuntje aan dit gerecht was de vulling van de tortellini, ik had een vulling met citroen en ricotta gekocht en de citroen was het toch net niet helemaal. Wat betreft de pasta zelf was deze tortellini wel een van de beste supermarktvarianten die ik ooit gehad heb, dus ik raad je aan een ander product van hetzelfde merk te kiezen.

Je hebt nodig voor 2 personen : AH Tor­tel­lo­ni ri­cot­ta di bu­fa­la e li­mo­ne – 1/4 flespompoen – 2 eetlepels pompoenpitten – 2 eetlepels grana padano – 2 handjes kleine tomaatjes – olijfolie – verse rozemarijn – 2 tenen knoflook

Stap 1 : Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd de pompoen in kleine stukjes. Doe deze vervolgens in een ovenschaal met een scheutje olijfolie, wat verse rozemarijn en 2 teentjes geperste knoflook. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven.

Stap 2 : Ga even chillen.

Stap 3 : Na 20 minuten schep je de pompoen goed om en voeg je de tomaatjes toe. Zet vervolgens voor nog een half uur in de oven. Intussen zet je alvast water op voor de pasta.

Stap 4 : Kook de pasta als de ovengroenten nog maar 10 minuutjes in de oven moeten. Leg vervolgens de tortellini op het bord, schep hier overheen de groenten en bestrooi met pijnboompitten en kaas.

De pompoen en tomaat zijn zo smaakvol dat je niet eens een saus nodig hebt. Smakelijk!

Liefs, Kelly

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s