Heey!

Een paar weken geleden at ik bij Sumo aan het Leidseplein in Amsterdam. Van buiten ziet dit restaurant er niet bepaald spectaculair uit, maar ik had me laten vertellen dat de sushi er lekker was dus ik ging er toch vol goede moed naar binnen. Binnen werd ik overweldigd door het unieke interieur. Ik ben er nog steeds niet van overtuigt of ik het mooi vond of niet, maar het zorgde wel voor een leuke sfeer en spectaculair was het zeker.

 

buddha.jpg
Denk aan veel goud, roze en zwart. Maar ja, een beetje kitsch is oké toch?

 

We kregen al snel een tafeltje toegewezen en konden onze eerste keuze maken. Sumo werkt met een all you can eat systeem waarbij je elke ronde gerechtjes door kan geven. We waren met z’n drieën en hebben alles een beetje gedeeld, dus uiteindelijk hebben we een best groot deel van de kaart kunnen proeven. De grootste verrassing van de eerste ronde was voor mij de sushi met zoete aardappel en avocado, deze combinatie had ik nog nooit eerder gehad en ik vond hem zo lekker dat ik hem thuis ga namaken. Verder vielen ook de ebi tempura en de gefrituurde zalmsushi in de smaak. Na het eten van de sushi bleek wel dat ik de wedstrijd ‘wie kan het meest knoeien terwijl ze met stokjes probeert te eten’ toch wel ruimschoots heb gewonnen van Charmaine en Claire. (Sorry dat jullie zo vaak werden geraakt door rondvliegende rijst guys).

IMG_20170928_142231

In de tweede ronde vond ik de groente tempura en de gegrilde zalm erg lekker, ook de rösti smaakte goed. Ik had ook de vegetarische udon soep besteld, deze was lekker maar het opeten viel een beetje tegen en de portie was vrij groot. We bestelden in ronde 3 nog onze all time favourites (SUSHI ZOETE AARDAPPEL) en tot slot nog een toetje. Ik had de ‘heerlijke perzik kruimel cake afgemaakt met vanille ijs’. Deze heerlijke cake was echt het meest kleffe toetje wat ik ooit heb gehad en in het ijs zaten ijskristallen, maar wat verwacht je bij een sushi tent. Ik heb nog nooit gehoord dat iemand bij een sushirestaurant zei : ‘Oh de sushi was wel oké, maar die toetjes? Man, man, man wat lekker’. Ik was dus niet echt teleurgesteld.

Uiteindelijk waren we 30 euro kwijt, hartstikke prima voor een gezellige avond met lekker eten. We hadden nog een drukke avond voor de boeg bij RTL Late Night en ik heb de hele avond geen honger meer gehad, dus dat is ook een dikke pré.

Eet jij vaak sushi?

Liefs, Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s