Hoi!

Ik ben gek op lasagnes en probeer al tijden een gezonde variant te vinden. En spoiler alert : volgens mij is het eindelijk gelukt. Deze variant bevat maar één theelepel kaas en is toch intens smaakvol. Normaal gesproken maak ik mijn lasagne romig met een bechamelsaus, maar deze keer ging ik helemaal op een andere tour , namelijk met hummus. Hummus is een puree op basis van kikkererwten en op de een of andere manier paste dit smeersel perfect in dit recept. Klaar voor?

Je hebt nodig voor circa 3 personen : 1/2 blik kikkererwten – 1/2 flespompoen – 1 teen knoflook – 2 eetlepels citroensap – zout – peper – 5 tomaten – 2 courgettes – 1 klein potje pastasaus – 1 eetlepel grana padano – 1 handje zonnebloempitten – snufje paprikapoeder – olijfolie – 1/2 ui – (basilicum)

Stap 1 : Snijd de pompoen in stukjes en doe deze met wat olijfolie in een ovenschaal en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden. Snijdt intussen de courgette in plakjes en grill deze met wat olijfolie kort aan beide kanten zodat er mooie grillstrepen ontstaan.

Stap 2 : Snijdt de ui in halve ringen en bak ze goudbruin in de pan die je ook voor de courgette gebruikt hebt. Snijdt daarnaast ook de tomaten in plakjes.

Stap 3 : Haal de pompoen uit de oven en pureer deze met de kikkererwten, het citroensap en de knoflookteen tot een glad mengsel. Voeg naar smaak peper, zout en paprikapoeder toe. Je zelfgemaakte hummus is nu af 🙂

Stap 3 : Pak een diepe ovenschaal en bedek de bodem met een mengsel van de hummus en de pastasaus en beleg dit met de helft van de courgette. Smeer de bovenlaag van de courgette weer in met de hummus en de saus en leg hierop de ui en de tomaat. Vervolgens maak je weer een hummus saus laag en leg je daar weer courgette op. Als het goed is heb je nu drie groentelagen.

Stap 4 : Bedek de laatste groentelaag met de resterende hummus en saus en bestrooi deze vervolgens met de kaas en de pijnboompitten. Zet je lasagne vervolgens voor 25 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 5 : Top je lasagne als je dat wil nog af met wat groen blad zoals basilicum. Een beetje tuin laat alles er beter uitzien én basilicum draagt ook nog bij aan de smaakbeleving. Win-Win.

IMG_20170928_122737

Ik vond deze lasagne echt heerlijk, en daarnaast maak je hem ook nog eens heel makkelijk vegan : laat gewoon de eetlepel kaas weg.

Liefs, Kelly

Advertenties

Een gedachte over “Courgettelasagne met hummus van pompoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s