Hoi leuke mensen 🙂

Een paar weken geleden ben ik bij mijn favoriete restaurant in Leiden wezen eten via social deal. Wat dit restaurant mijn favoriet maakt (naast het heerlijke eten) is het feit dat je hier nog écht te gast bent. De bediening is oprecht vriendelijk en je wordt helemaal in de watten gelegd. Wij aten deze keer een 5 gangen verrassingsmenu, normaal durf ik dit niet aan maar bij Woods wist ik zeker dat het menu helemaal verzorgd zou zijn.

 

CCO_5526.JPG
mooie inrichting

 

We waren iets te vroeg en mochten eerst nog plaatsnemen in de zon op de vlonder om nog wat te drinken. We bestelden hierbij een kroon van brood en kregen er ook nog een amuse van de chef bij. We zaten zo lekker dat we het bijna jammer vonden dat we naar binnen moesten voor het eerste gerecht haha. Toen ik onze mooi opgedekte tafel zag was ik echter meteen enthousiast. De eerste gerechtjes werden vergezeld van een uitleg geserveerd. Ik had een vegetarisch menu en Frits het normale menu. Als eerste vega gerechtje kreeg ik een taartje van tomaten op een bedje van pesto. Het taartje werd geserveerd met een bol bloody mary ijs. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie, maar het ijs paste op de een of andere manier perfect bij de smaken van het taartje. Als ik 5 keer dit gerecht had gekregen was ik al helemaal tevreden geweest haha, wat een smaken. Frits had een gerechtje met licht gepekelde tonijn, een relish van ui, focaccia , creme van avocado en een schuim van tomaat. Ik mocht wat van het tomatenschuim proeven en dat was echt hemels.

CCO_5536
Prachtige opmaak

 

Iets later kregen we de tweede gang uitgeserveerd. Dit was een gevulde pasta met boontjes. Opnieuw heerlijk van smaak maar dit gerecht kon naar mijn mening niet tippen aan het eerste gerechtje. Frits kreeg vis met dezelfde saus als mijn pasta en hij vond het ook goed smaken. Deze gerechtjes waren wel iets minder fotogeniek dan de eerste gang dus hier heb ik geen foto’s van gemaakt.

CCO_5534.JPG
Eerste gang van Frits

 

Gang nummer 3 was misschien wel de topper van de avond, ik kreeg gnocchi met een verrukkelijke saus die zo gruwelijk goed smaakte dat ik niet eens de tijd heb genomen om een foto te nemen. Helaas weet ik niet meer precies wat voor saus het was, maar het was iets wat ik echt nog nooit eerder geproefd had. Normaal haal ik altijd kant en klare gnocchi, maar vanaf nu ga ik het zelf maken want man, man, man wat een verschil in smaak en structuur is dat. Na deze ronde kwamen de hoofdgerechtjes, waar ook frietjes bij geserveerd werden.

CCO_5541.JPG

Mijn hoofdgerecht was een verzameling van verschillende elementen met onder andere een taartje van zoete aardappel, parelcouscous en tempura. Alle elementen gingen mooi samen en als je alles combineerde op je vork was het echt een feestje in je mond. Het hoogtepunt van het bord vond ik denk ik de tempura, die was echt perfect bereid. Het 4de gerecht van het normale menu bestond uit een rundersukade van de green egg, met een creme van bataat en sjalot, jus de veau, doperwtjes en cantharellen.

CCO_5540.JPG
Herken jij welk vlees dit is?

 

Na de eerste 4 gangen zaten we al redelijk vol, maar dessert doesn’t go to the stomach, it goes to the heart. In het dessert stond de kers centraal en elk element ondersteunde de smaken van deze vrucht. Onderin lag een brownie met fudge, daarbij een gel van kers, schuim van kers, een sorbet van kers met sambuca, een crème van mascarpone en tot slot een gel van limoncello. Een verse kers topte het geheel af.

CCO_5554

Dit laatste gerechtje vormde een mooi sluitstuk op een menu met creatieve gerechtjes vol van smaak. Ik durf wel te zeggen dat Woods mijn favoriete restaurant is.

Liefs, Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s