Heey!

Een hele tijd geleden schreef ik recensies over kookboeken en eigenlijk vind ik het jammer dat ik daarmee gestopt ben. Toevallig kreeg ik een paar weken geleden 3 prachtige kookboeken van Uitgeverij Becht (onderdeel van Gottmer Uitgevers Groep) en daarom besloot ik de draad weer op te pakken. Het eerste boek wat ik voor jullie ga reviewen is ‘bananabread’. Christelle Huet-Gomez heeft in dit boekje 33 van haar favoriete recepten gebundeld, van zoet tot hartig, elke variant van bananenbrood komt voorbij.

cakeeee.jpg

Het fenomeen bananabread is ontstaan in de jaren 30 van de vorige eeuw in Amerika. Daar heerste toen een grote financiele crisis die mensen dwong om niks te verspillen. Overrijpe bananen werden dan ook heel slim gewoon gebruikt om cake van te maken. Na heel lang twijfelen tussen het bananabread met karamel en chocolade, de variant met citroen en het bananabread met peer en kardemom besloot ik toch voor de laatste te kiezen. Wil jij hem ook uittesten? Volg dan het onderstaande recept 🙂

Je hebt nodig : 125 gram zachte boter – 125 gram lichte basterdsuiker (ik gebruikte donkere) – 2 eieren – 3 rijpe bananen (niet rijp genoeg? Doe ze even in de oven!) – 130 gram bloem – 100 gram havervlokken – 2 theelepels gist – 2,5 theelepel kardemompoeder – 1/2 theelepel zout – 3 peren, geschild en zonder klokhuis

Stap 1 : Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop vervolgens in een kom de boter met de basterdsuiker, als deze goed gemengd zijn voeg je een voor een de eieren toe.

Stap 2 : Prak de bananen fijn en voeg ze onder voortdurend kloppen toe aan het mengsel met de eieren. Intussen meng je in een andere kom de bloem, de havervlokken, de gist, de kardemom en het zout.

Stap 3 : Roer het droge mengsel door het natte bananenmengsel. Snijd vervolgens twee van drie peren in stukjes en voeg deze toe aan het beslag. Vet de cakevorm in met wat boter en schep vervolgens het beslag erin. Snijd voor de garnering de peer in 8 partjes en verdeel die over de bovenkant van het bananabread. Let op, het is garnering dus zorg ervoor dat het er een beetje leuk uitziet.

Stap 4 : Zet de cake voor 1 uur in de oven en laat het bananabread lauwwarm worden voordat je het uit de vorm haalt.

CCO_5712

Ik vond het ontzettend lekker smaken! Heel herfstig en geschikt om op te snoepen met een grote kop thee onder een dekentje bij het haardvuur. De volgende dag nam ik nog 2 plakjes mee naar stage en daar was iedereen er ook over te spreken.

Heb jij wel eens een bananabread gemaakt?

Liefs, Kelly

 

2 gedachten over “Bananabread met peer en kardemom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s