Heey!

Afgelopen week heb ik een bezoek gebracht aan het frites atelier van een van mijn culinaire helden : Sergio Herman. Sergio kookte 25 jaar lang in het familierestaurant Oud Sluis, waar hij sinds 2005 in het bezit was van 3 Michelinsterren én 8 jaar lang in de top 50 van The World’s 50 Best Restaurants stond. Hij besloot in 2013 toch de deuren te sluiten om nieuwe uitdagingen aan te gaan, zoals het starten van de restaurants ‘The Jane’, ‘Pure C’ en ‘AIRrepublic’. Ook het fritesatelier is een project waar hij nauw bij betrokken is en ik stond dan ook te poppelen om een frietje te proeven wat ontworpen is door de hand van de meester.

friet.png

Na lang twijfelen tussen de Friet Speciaal met Indonesische pindasaus en de seizoensspecial ‘Papas Catalan’ kozen we voor de laatste. De seizoensspecial van juli is een frietje met een romanesco saus, gebrande noten, limoen, volle aioli en tomatenpoeder. Dit frietje kostte ons 6,75. Het Indische frietje was iets goedkoper, namelijk 5,75. Je kan er ook voor kiezen om zelf een frietje samen te stellen met verschillende sausjes die je er los bij kan kopen.

Bij de eerste hap proefde ik al dat er écht over dit frietje is nagedacht. De romanesco was heerlijk van smaak, de noten gaven het een bite en de aioli een romigheid die het een heerlijk geheel maakte. Voeg daar nog het frisse van de limoen aan toe en je hebt een onovertroffen smaakcombinatie. Het tomatenpoeder zorgde er ook nog voor dat ook de friet mooi samenging met de sausjes, ik ben fan!

Voor een paar euro een frietje eten wat is samengesteld door een van de beste chefs van deze tijd? Ga dan langs fritesatelier. 🙂

Liefs, Leids meisje

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s