Hallo!

Vandaag probeerde ik bulgur uit, een Midden-Oosters graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het voedingscentrum noemt bulgur in het rijtje van producten die het risico op bepaalde hartziekten en diabetes type 2 verlagen en als een belangrijke leverancier van koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Er is dus niks mis met wat bulgur op z’n tijd.

Ik maakte een gerechtje met onder andere een gepocheerd ei, portobello in basilicumolie en ovengedroogde tomaatjes, lees je mee?

IMG_20170726_180318858

Je hebt nodig voor 2 personen : 4 trostomaten – 2 eieren – 3 eetlepels azijn – 120 gram bulgur – 1 bouillonblok – handje gemixte sla – 2 portobellos – 2 eetlepels pesto rosso – paar eetlepels olijfolie – 1 teen knoflook – handje basilicum – Italiaanse kruiden

Stap 1 : Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd de tomaatjes in kwarten en verwijder het deel met de pitjes. Leg ze allemaal op de bakplaat en bestrooi met Italiaanse kruiden naar smaak. Zet in de oven voor ongeveer een uur.

Stap 2  : Snijd de knoflook en basilicum fijn en mix met de olie, besmeer de portobellos met je zelfgemaakte olie en laat deze intrekken. Verwarm intussen alvast water voor de bulgur. Als de tomaatjes nog 20 minuten moeten kan je de portobellos erbij doen.

Stap 3 : Als de tomaatjes klaar zijn laat je de portobello nog 10 minuten op grillstand in de oven staan. Kook intussen de bulgur volgens de verpakking. Verwarm ongeveer 4 cm water in een diepe pan tot het kookpunt en voeg 3 eetlepels azijn toe. Breek 2 eieren in de pan en laat ongeveer anderhalve minuut koken. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat even uitlekken.

Stap 4 : Meng de pesto met de bulgur en leg op het bord. Leg hier overheen de sla en de portobellos. Plaats de tomaatjes rondom de bulgur en het ei bovenop de portobello.

Smakelijk! Ik vond het erg lekker, maar ik zou de volgende keer misschien nog wat extra groente door de bulgur doen. Daarnaast vond ik de ovengedroogde tomaatjes toch wel de winnaar van dit gerecht.

Liefs, Leids meisje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s