Heey!

Mijn zusje maakte laatst dit gerechtje en het was zo’n lekker hapje dat ik het graag met jullie deel. Spanakopita is een Griekse spinazie-feta taart, wij maakten de driehoekjesvariant, dan is het meer een hapje.

IMG_20170605_183751869.jpg

Je hebt nodig voor ongeveer 15 driehoekjes : 3 eetlepels olie – 1 fijngesneden rode ui – 500 gr verse spinazie – 100 gr feta – 1 hardgekookt ei – 2 eetlepels fijngehakte dille – zout en peper – 1/2 pakje filodeeg – 1 losgeklopt ei

Stap 1 : Bak de ui glazig en laat de spinazie slinken. Laat de spinazie en ui uitlekken in een vergiet en laat het afkoelen, vermeng de spinazie daarna met de feta, het gekookte ei en de dille in een grote kom.

Stap 2 : Verdeel het deeg in vierkantjes en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Leg iedere keer 2 vierkantjes op elkaar en leg in het midden een beetje van het mengsel uit de kom. Vouw je pakketje tot een driehoekje en druk de randen goed aan.

Stap 3 : Leg de driehoekjes op een bakplaat met vetvrij bakpapier en bak ze in 8 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Voor een extra knapperig effect smeer je er ook nog wat roomboter overheen voordat de driehoekjes de oven in gaan. Ik zou zelf misschien de volgende keer de spinazie iets kleiner snijden omdat je nu elke keer echt een mega hap spinazie in je mond hebt, maar als je dat juist prettig vindt laat je de blaadjes lekker heel natuurlijk.

Liefs, Leids meisje

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s