Heey!

Afgelopen weekend heb ik samen met mijn vader en mijn zusje Grieks gekookt en het was een ontzettend succes. We hebben heerlijk gegeten en ik deel de recepten die we hebben gebruikt graag met jullie. Het eerste recept is een typische Griekse salade, genaamd Choriatiki. Bij deze salade is het erg belangrijk dat je kwalitatief goede ingrediënten gebruikt, de salade is simpel en je komt dan ook niet weg met flutfeta. Investeer in lekkere ingrediënten en je wordt beloond met een heerlijk frisse en smaakvolle salade.

IMG-20170605-WA0003

Je hebt nodig voor 4 personen : 1 komkommer – 100 gr feta – peper & zout – 1 groene peper – 10 knoflookolijven – 3 zongedroogde tomaatjes (fijngesneden) – 1 rode ui – 4 tomaten – 1 eetlepel olijfolie – 1 eetlepel rodewijnazijn – 1 theelepel oregano

Stap 1 : Snijd de ui in ringen en de tomaat en de geschilde komkommer in blokjes. De groene peper ontdoe je van de zaadlijsten en snijd je fijn. Doe de hier genoemde ingrediënten samen met de olijfjes en zongedroogde tomaat in een grote schaal en verkruimel de feta erboven.

Stap 2 : Besprenkel de salade met de azijn en de olie en bestrooi met de oregano. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.

Smakelijk!

Liefs, Leids meisje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s