Heey!

Na mijn heftige pizza review werd het toch tijd om wat gezonder aan te doen en vandaag heb ik dan ook een goedgevulde maaltijdsoep gemaakt. Ik was eerst bang dat ik niet vol zou zitten, maar niets bleek minder waar. Na een grote kop soep zit je stampvol én hij is ook nog eens heel lekker.

IMG_20170531_202701574

Je hebt nodig voor 4 koppen : 1 groentebouillonblok – 1 blik tomatenblokjes – 1 witte ui – 1 rode ui – 1/2 courgette – gedroogde basilicum (halve theelepel) – knoflookpoeder (snufje) – 1/2 pot witte bonen – donker brood

Stap 1 : Snijd de ui fijn en bak in een soeppan met olie totdat het een beetje verkleurd, voeg dan de basilicum en knoflookpoeder toe. Laat dit nog even meebakken en voeg dan de tomatenblokjes en 600 ml water toe. Laat hierin het bouillonblok oplossen.

Stap 2 : Snijd de courgette in plakjes en dan door vieren en voeg toe aan de soep. Spoel de bonen af en voeg ook toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 3 : Serveer met een dikke plak donker brood.

Smakelijk!

Liefs, Leids meisje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s