Heey!

Het is misschien niet helemaal het geschikte weer voor dit gerecht, maar ik wil hem toch graag met jullie delen. Een ‘normale’ shepherds pie is een traditioneel Brits gerecht met lamsgehakt en aardappelpuree. Ik ben gek op dit soort ovenschotels, maar lamsgehakt is niet bepaald vegetariër-proof. Deze variant is met vegetarisch gehakt en ik vond hem zelf erg geslaagd. 🙂

Je hebt nodig voor 4 personen : 1 schaal vega gehakt – 2 rode uien – 3 tenen knoflook – 300 gram pastinaak – 1 bakje rozemarijn – peper & zout – 2 stengels bleekselderij – 50 gram boter – 150 ml halfvolle melk – 1 blik tomatenblokjes – 1,2 kg kruimige aardappels – geraspte Parmezaanse kaas – worcestershiresauce (hier zit wel een klein beetje ansjovis in als bestanddeel, ik vind dit geen ramp, maar sommige vegetariërs wel) – 50 gr paneermeel

sheperds pie

Stap 1 : Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere blokjes. Kook ze in zout water in 20 minuten gaar. Intussen snijd je de ui, pastinaak en bleekselderij in kleine blokjes. Ik had de groenten best grof gesneden, maar ik denk dat kleinere stukjes lekkerder zijn. Snijd daarnaast een derde deel van de rozemarijnnaalden fijn.

Stap 2 : Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet tegelijkertijd een hapjespan op met olijfolie erin, als de olie warm is doe je hier de ui in en pers je de knoflook erbovenuit. Voeg hier de knoflook en bleekselderij aan toe en bak 5 minuten mee.

Stap 3 : Voeg vervolgens het gehakt, de tomatenblokjes en de fijngesneden rozemarijn toe. Laat dit 5 minuten met het deksel op de pan pruttelen. Breng ondertussen de melk en de boter aan de kook in een steelpannetje. Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper en het melk-botermengsel tot puree. Breng op smaak met de peper en eventueel nog met zout.

Stap 4 : Vul de ovenschaal met het gehaktmengsel en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi de puree met de kaas en het paneermeel en steek de overige rozemarijn in plukjes ertussen. Zet het geheel een half uurtje in de oven.

Smakelijk!

Liefs, Leids meisje

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s