Hoi!

Onlangs heb ik de meest perfecte versie van mijn paddenstoelenlasagne gemaakt en hij is zo lekker dat ik er honger van krijg als ik dit bericht typ. Deze lasagne kost wat werk, maar ik vind het geweldig als ik hem uit de oven kan halen en kan presenteren aan mijn familie. Iedereen zegt zijn afspraken af als deze lasagne op tafel komt, do I need to say more?

 

IMG_20170406_201426415
Ik sta inderdaad niet bekend om mijn talent voor foodfotografie

 

Je hebt nodig voor 4 personen : 2 bakjes portobello champignons – 1 blik linzen – 1 blik tomatenblokjes – 400 gr kastanjechampignons – 3 uien – 3 laurierblaadjes – 2 teentjes knoflook – gedroogde oregano (theelepel) – 50 gr bloem – 50 gr boter – 600 ml melk – paar takjes salie – lasagnevellen – strooikaas met lekker veel smaak

Stap 1 : Snipper de ui en pers de helft van de knoflook. Bak deze in een scheut olie zacht in een grote pan met een dikke bodem en een deksel. Voeg de salie en de oregano toe en bak vijf minuten mee. Snijd intussen de portobello’s in halve reepjes. Voeg nu ook de portobello toe en laat nog 5 minuten zacht meebakken.

Stap 2 : Voeg de tomatenblokjes, 400 ml water, de laurierblaadjes en de linzen toe. Laat deze saus een uur stoven totdat je een dikke ragout hebt. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak deze met het resterende teentje knoflook totdat ze mooi goudbruin zijn. Zet de kastanjechampignons apart.

Stap 3 : Als de saus nog 10 minuutjes moet stoven kan je alvast de oven voorverwarmen op 200 graden. Smelt intussen de boter in een pannetje en voeg als deze gesmolten is de bloem toe. Roer dit tot een bal en laat even aanbakken. Hierna ga je steeds in kleine beetjes de melk toevoegen en roer je met een garde net zolang totdat er geen klontjes meer in de saus zitten.

Stap 4 : Roer totdat de saus indikt en een laagje vormt op je lepel, dit kan soms best lang duren dus raak niet in paniek als het niet meteen lukt. Als je een dikke bechamel hebt kan je de lasagne op gaan bouwen. Begin met een laagje saus onderin de ovenschaal en leg hier lasagnevellen op. Bedek de lasagnevellen met een deel van de kastanjechampignons en giet hier weer een deel van de saus overheen. Dit proces van kastanjechampignons – saus – lasagnevellen blijf je herhalen totdat de champignons op zijn.

Stap 5 : Sluit af met de saus en giet hier de bechamelsaus overheen. Top tot slot af met de kaas en bedek met zilverfolie (zo brand de bovenkant niet aan) Zet de lasagne voor 25 minuten in de oven. Haal na 25 minuten de folie eraf en zet nog 10 minuten terug om de kaas te laten smelten.

IMG_20170406_203131590

Geniet ervan!

Liefs, Leids meisje

 

2 gedachten over “Paddenstoelenlasagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s