Heey!

Gisteren maakte mama dit lekkere winterse gerechtje geïnspireerd op de nieuwe Allerhande. De wintermaanden zijn al bijna afgelopen dus je hebt nog maar een paar weken om echte winterse kost te bereiden. Dit recept is helemaal niet moeilijk en geeft je een heerlijke smaakcombinatie van de zuurkool en de spek. De karwijzaad die in dit recept gebruikt wordt kan vervangen worden door mosterdzaad. Karwijzaad heeft een licht anijsachtige smaak en hier moet je dan ook wel een fan van zijn.

img_20170205_171400239

Je hebt nodig voor 4 personen : 2 rode uien – 1 teen knoflook – 2 el olijfolie – 150 gr yorkham – 800 gr aardappelen – scheutje melk – 25 gr boter – 500 gr zuurkool (bak, koelvers) – halve theelepel karwijzaad – 150 gr katenspek  – beetje peper

Stap 1 : Schil de aardappelen en kook ze in kokend water met zout totdat ze zacht zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook voor 1 minuut.  Voeg de ui toe en bak nog 4 minuten mee.

Stap 2 : Snijd intussen de ham in blokjes en warm wat melk op in de magnetron. Pureer de aardappelen met wat warme melk, de boter en een snufje peper. Verdeel de puree over de ovenschaal. Neem de knoflook en ui van het vuur en voeg de ham, zuurkool en het karwijzaad toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3 : Verdeel de inhoud van de pan over de puree en leg de plakjes katenspek erboven op. Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven. Het spek moet goed krokant zijn.

Ik vond dit gerecht erg goed geslaagd, eet jij ook wel eens zuurkool?

Liefs, Leids meisje

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s