Heey leuke lezer,

Vandaag ga ik je mijn lievelingsrecept verklappen, namelijk de beste lasagne ever! Als dit gerecht op tafel komt is het altijd een waar culinair feestje en ik kan oprecht zeggen dat dit Italiaanse wondertje mij gelukkig maakt.

lasagne

Je hebt nodig voor 4 personen : 1 winterpeen – 1 bakje kastanjechampignons van 400 gr – 1 courgette – 2 uien – 50 gr boter  – 60 gr bloem – 500 ml halfvolle melk – 2 kleine pakjes sugo casa traditionale tomatensaus – strooikaas voor bovenop (bv. Parmezaan) – pakje lasagnebladen – vierkante ovenschaal

Stap 1 : Zet water op voor de winterpeen en snijd deze in dunne plakken van iets minder dan een 1/2 cm. Ondertussen snijd je ook de ui  in ringen en de champignons en de courgette in plakken. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.

Stap 2 : Kook de winterpeen beetgaar en grill de courgette in een grillpan totdat er mooie grillstrepen opstaan. De ui karamelliseer je in de pan en in diezelfde pan kan je naderhand de champignons bakken.

Stap 3 : Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Bak de bloem 3 min., voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat er een gladde bechamelsaus ontstaat. Je kan hem met een beetje zout en peper naar wens op smaak brengen.

Stap 4 : Schenk een dunne laag tomatensaus in de ovenschaal en leg daar 2 lasagnebladen op (naast elkaar natuurlijk). Vervolgens besmeer je de lasagnebladen met wat tomatensaus en bechamel en druk je deze goed aan. Hierop leg je de champignons. Vervolgens gaat ook hier weer wat van beide sauzen overheen en dan weer nieuwe lasagnevellen. Herhaal dit proces totdat alle groentes tussen lasagnebladen in ovenschaal zitten. Eindig met een laag bechamelsaus en strooi hier de kaas overheen. Dek de schaal af met zilverfolie en zet hem 30 minuten in de oven.

Stap 5 : Haal na 30 minuten de ovenschaal uit de oven en verwijder de zilverfolie. Zet de schaal nog 15 minuutjes terug om ook de kaas goed te laten smelten en een krokant korstje te laten vormen.

Smakelijk! Laat je even weten of dit recept gelukt is?

Liefs, Leids meisje

Ps. volg leidsemeisjesindekeuken nu ook op Facebook! : http://www.facebook.com/leidsemeisjesindekeuken

Advertenties

Een gedachte over “Lasagne met vier groentes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s