Heey!

Gister heb ik samen met vrienden een draai gegeven aan het borrelbrood. Een borrelbrood is een opengesneden brood wat opgevuld is met allerlei lekkere smaakvolle ingrediënten. Een must is een lekkere smeltkaas, maar ook allerlei groenten en bijvoorbeeld bacon kan je als vulling gebruiken. Het ziet er heerlijk uit en is echt een pronkstuk op tafel maar tegelijkertijd ook zo intens simpel dat écht iedereen het kan maken. Ik heb 2 varianten gemaakt, klaar voor?

 

turks-brood
Maik kon niet wachten haha

 

Voor versie 1 heb je nodig : 1/2 zakje oude kaas, 1 turks brood – 1/2 fijngesnipperd ui – 1 teen knoflook in plakjes – ringetjes zoete paprika

Stap 1 : Snijd het brood in vierkanten, zonder de bodem te raken. Het is dus niet de bedoeling dat je het helemaal doorsnijd maar juist inkepingen maakt. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2 : Vul deze inkepingen met de ingrediënten en zorg ervoor dat de kaas overal goed tussen zit. Zet het brood voor 10 minuten in de oven of totdat de kaas mooi gesmolten is.

Dat is het al! Het is echt zo simpel en ook nog eens intens lekker.

foto-1-1

Voor versie 2 heb je nodig : 1/2 zakje oude kaas, 1 vers stokbrood – 1/2 bakje kruidenboter – ringetjes zoete paprika

Stap 1 : Nu je snijd je het brood niet in vierkantjes maar maak je inkepingen in de breedte. Ook nu verwarm je de oven voor op 200 graden.

Stap 2 : Smeer de inkepingen in met kruidenboter en stop er vervolgens de kaas tussen. De ringen paprika kunnen bovenop maar ook ertussen gestoken worden. Zet het brood nu voor 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is.

De reden dat we 2 versies hadden was omdat we er eerst maar eentje wilden maken (het turks brood) maar het vervolgens zo lekker vonden dat we van een stokbrood ook nog een borrelbrood maakten.

Wat is jouw favoriete borrelrecept?

Liefs, Leids meisje

 

 

 

 

 

2 gedachten over “borrelbrood met gesmolten kaas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s