Hoi!

De kerstdagen komen er al aan en ik ben verantwoordelijk voor het tussengerechtje op Eerste Kerstdag. Yotam Ottolenghi is een van mijn lievelingschefs en zijn polenta met paddenstoelen vormde voor mij de inspiratie voor dit gerechtje. Zijn polenta vindt je hierrrr : http://www.ottolenghi.co.uk/mushroom-and-herb-polenta-shop

Yotam gebruikt in zijn gerechtje taleggio, wat best wel heel erg stinkt. Om niet de hele kerst in de kaasstank te zitten heb ik voor andere kaas gekozen. Als je geen reuk hebt zou ik gewoon voor de taleggio gaan, wat betreft smaak is die kaas namelijk wel beter.

 

otoo
Yotams prachtige versie, het was iets te donker om een goede foto te maken van het eindresultaat maar het zag er hetzelfde uit

 

Voor een bijgerecht voor 6 personen heb je nodig : 1 half zakje (125 gr) polenta – 0,6 L water – eetlepel boter – eetlepel verse kruiden – theelepel balsamico-azijn – zout – peper – zakje grana padano – zakje smeltkaas (ik gebruikte die voor ovengratin) – kastanjechampignons (400 gr) of als je echt luxe wilt doen paddenstoelenmix

Stap 1 : Bereid de polenta exact zoals op de verpakking staat aangegeven. Het is helemaal niet moeilijk : Je kookt water, roert hier vervolgens de polenta doorheen. Je blijft vervolgens 10 minuten roeren terwijl de polenta zacht pruttelt. Hij is klaar als het een vrij dikke pap is. Tussen het roeren door voeg je eerst de boter, een theelepel zout en de fijngesneden kruiden toe, daarna het hele pakje grana padano.

Stap 2 : Tegelijkertijd bak je je de gehalveerde kastanjechampignons met een beetje balsamicoazijn in boter. Voeg hier een snufje zout en peper en nog wat kruiden aan toe. De kastanjechampignons moeten goed bruin worden.

 

polenta
Voor de polenta in de oven gaat

 

Stap 3 : Stort de polenta in een ovenschaal en leg hier de champignons boven op. Strooi hier de helft van de ovengratin kaas overheen en zet ongeveer 10 min in de oven (of totdat de kaas gesmolten is).

Stap 4 : Je polenta is nu klaar en je kan hem op de borden (of in vormpjes scheppen) Smakelijk!

Liefs, Leids meisje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s