Hoi!

Deze heerlijke hamburgers maakte ik laatst klaar voor de huisavond, is er iets meer studentikoos dan een burgertje? Als je het feit dat ik bij de tweede portie het brandalarm af had laten gaan niet meetelt, was het een super geslaagde maaltijd.

Je hebt nodig voor 2 personen : 2 hamburgers – 2 zachte broodjes – 1 avocado – 1/2 tomaat – handje ijsbergsla – 1 eetlepel mais – 3 eetlepels tomatensaus (tacosaus is helemaal handig) – 1 teen knoflook – limoensap – peper & zout

Stap 1 : Maak de guacamole door de avocado fijn te prakken met een beetje limoensap, wat peper en zout en de fijngeperste knoflookteen. Voeg hier naderhand nog wat fijngesneden tomaat aan toe. Bak intussen de hamburgers in ongeveer 7 á 8 minuten gaar.

Stap 2 : Doe de tomatensaus en de mais in een pan, en warm deze op. Als je geen tacosaus gebruikt kan je de tomatensaus zelf nog wat kruiden (bijv. paprikapoeder)

Stap 3 : Snijd de broodjes open en bouw ze op in de volgorde van onder naar boven ; onderkant broodje – tomatensausmaismengsel – burger – sla – gaucamole – bovenkant broodje

mexican-burger

Dit broodje is zo intens lekker. Ik zou er het liefste voor ieder van jullie ook eentje willen maken zodat jullie dit goddelijke wondertje ook kunnen proeven. Maak dit broodje! Voor de vega’s onder ons : vervang de vleesburger voor een vegetarische burger en dit gerecht is helemaal vega-proof.

Laat je weten of hij hem ook zo lekker vind?

Liefs, Leids meisje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s