Hoi!

Ik weet dat het (helaas) winter is in plaats van lente, maar dit zonnige recept brengt misschien heel kort dat lentegevoel terug. Het is makkelijk om te maken, het enige waar je op moet letten is dat je niet teveel bouillon in een keer toe voegt want dan wordt het meer een soepie.

lenterisotto

Je hebt nodig voor 4 personen :
1 pak risotto rijst – 2 uien – 2 bosuien – 1 zak grand padano – de helft van een grote diepvrieszak doperwten – een paar blaadjes munt – 1 glas droge witte wijn – peper en zout – bouillon – 1 courgette

Stap 1 : Snipper de ui heel fijn en bak aan met wat olijfolie in een grote pan, vervolgens doe je hier de rijst bij en wacht je tot deze glazig kleurt.
Stap 2 : Blus af met je wijn en ga als deze verdampt is stap voor stap je bouillon toevoegen terwijl je goed roert. Snijd ondertussen je courgette in hele kleine blokjes.
Stap 3 : Voeg na ongeveer 10 minuten roeren en bouillon-en de courgette en de doperwten toe, blijf ondertussen goed proeven.
Stap 4 : Voeg nu ook de muntblaadjes toe (die je wat fijner snijdt) en voeg 2/3 van de grand padano toe. Als de rijst zacht is met nog een lichte bite is het klaar. Dan top je af met wat peper en zout en strooi je de fijngesneden bosui en de rest van de kaas er nog overheen.

Geniet er lekker van en laat vooral weten of jij het net zo’n succesrecept vindt.

Liefs, Leids meisje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s