Heeyheey!

Mijn ouders hebben een culinaire kookclub en dit is een gerechtje wat ze de vorige keer gemaakt hebben. Je kan niet last minute besluiten dat je dit gaat maken, want de varkenshaas moet de dag ervoor al in de marinade. Iedereen was heel 0-varkenshaasenthousiast, dus ik raad dit aan 😉

Je hebt nodig voor 4 personen :
4 rode paprika’s – 4 teentjes knoflook – 2 kilo verse mosselen – 600 gr varkenshaas – beetje boter – olijfolie – peper en zout

Stap 1 : (the day before) Maak de paprika’ schoon, je snijdt ze in stukjes en doe ze in de keukenmachine/blender, pers hier de knoflook bovenuit en voeg peper en zout naar smaak toe. Vervolgens doe je er nog 2 schepjes olijfolie overheen en pureer je alles. Leg de varkenshaas in een schaal en bedek deze met de paprikapuree, dek goed af en leg voor een dag in de koelkast.

Stap 2 : (dit is op de dag dat je het daadwerkelijk gaat eten) Maak de mosselen goed schoon en gooi kapotte en mosselen die niet willen sluiten weg. Snijd de varkenshaas in blokjes van 3 bij 3 cm en bak deze aan in een pan, voeg hier de paprikapuree en de mosselen na ongeveer 5 minuten aan toe en laat alles dan nog 8 min afgedekt in een pan verhitten. Het is belangrijk dat je af en toe de mosselen omschept. Verwijder de mosselen die niet open zijn gegaan en serveer naderhand de rest uit.

Tip : Extra lekker als je er een schijfje citroen boven uit knijpt.
Tip 2 : Lekker met friet, maarja alles is lekker met friet natuurlijk.

 Heb jij ook een kookclub?

Liefs, Leidse meisjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s