Heey leukerds,

Dit recept is van mijn huisgenootje en het is oprecht een van de beste risottorecepten die er zijn. Veel mensen denken dat risotto intens moeilijk is om te maken, maar dat valt echt heel erg mee. Als je gewoon het recept volgt kan er eigenlijk niks fout gaan. Klaar? Let’s go!

Ingrediënten voor vier personen:
Een pak risottorijst – 2 uien – 1 rode paprika – 1 courgette – zo’n 300 gram doperwten – bouillonblokjes – 2 teentjes knoflook – 1 zakje Parmezaanse kaas – boter of olijfolie – Rucola

risotto
Hoe maak je het?
Stap 1. Pak twee pannen, vul een pan met een liter warm water en voeg bouillonblokjes naar smaak toe. Snijd de uien en hak de knoflook. In de andere pan fruit je de ui met boter of olijfolie. Wanneer de ui glazig is, voeg dan het hele pak rijst toe. Wanneer de rijst glazig begint te worden, voeg dan de knoflook toe. Daarna voeg je het eerste beetje bouillon toe,
Stap 2. Laat de rijst in de bouillon borrelen en wanneer het droog begint te koken, voeg dan beetje bij beetje wat meer bouillon toe. Snijd de courgette en de rode paprika in kleine blokjes. Proef de rijst, wanneer de rijst gaar begint te worden (na ongeveer 10-15 minuten), voeg je de gesneden groenten toe. Roer de groenten door de risotto. Blijf de bouillon toevoegen tot de rijst helemaal gaar is, maar let op dat het niet te waterig wordt. Voeg de doperwten toe wanneer de rijst bijna gaar is.
Stap 3. Wanneer de rijst gaar is, voeg je de Parmezaanse kaas toe en roer je dit door de risotto. Voeg eventueel nog kruiden, zout en peper toe naar smaak en serveer met rucola en Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Liefs, Leids meisje

 

3 gedachten over “Risotto met courgette, paprika en doperwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s